fbpx
Return to Content

Matt Corby

Stemmen fra Australia

Matt Corby er vår første booking fra Australia noensinne, og vi har store forventninger til denne mannen. Corby startet sin sangkarriere som 16-åring med en andreplass i Australske Idol 2007. Men han bevist at han er mye mer enn kun en reality-stjerne.

Corby ble tidlig sammenlignet med Nick Drake og Jeff Buckley. Og hans sanger er benyttet i store TV-serier som Underbelly: Razor, Brothers and Sisters og Home and Away.

Men som alle Idol-stjerner, har han slitt med å kvitte seg med stempelet, og det var først med EP-en “Into the Flame” i 2011 at han virkelig fant sin egen form og det som skulle bli hans nye signatur: soul-inspirert ule-vokal kombinert med en nedtonet folk og blues melodi. Denne særegne sangformen har fått mye oppmerksomhet i sosiale meider og ulike forum på nettet. Men også mer etablerte forum har kreditert denne karen og i januar i år ble han tildel tittelen “Next Big Thing” og vant kategorien “Song of the Year” for singelen «Brother» under  FBi Radio’s årlige SMAC Awards i Sydney. Han har siden spilt for utsolgte hus i både Australia og England. 1. november kan du høre hans særegne vokal på Blå.

httpv://www.youtube.com/watch?v=gpFG7DdjTbo

Legg igjen en kommentar