Return to Content

Niko Valkeapää

Stemningsfull samisk americana

I tre år har vi fått det beste fra den samiske kulturen til hovedstaden takket være vårt samarbeid med Riddu Riđđu. Lørdag 3. november presenterer vi Niko Valkepää i Kulturkirken Jakob, med Riddu som vertskap.

Hypnotisk, svevende, stemningsmettet, mesterlig, fengende og umåtelig vakkert er ord som blir benyttet om musikken til finsk-samiske Niko Valkeapää. Singer-songwriteren som er bosatt i Kautokeino, har er de siste årene sunget seg til å bli en av verdens fremste samiske artister. Hans seneste album ”Gusto” fikk norske anmeldere samstemte i hedring av de melankolske og nytenkende sangene.

Musikken er forankret i den samiske tradisjonen, men Valkeapää legger ofte til et mer moderne lydbilde av pop, rock og elektronika. Selv kaller han musikken samisk americana eller samisk blues, og han har allerede vunnet både Spellemannpris og flere folkemusikkpriser for denne særegne musikken.

Med seg på scenen har Valkeapää de faste musikere sine: Georg Buljo, Per Willy Aaserud, Helge Harstad og Tom Rudi Torjussen.

Vi lover en kveld der vi hyller urfolkskultur og samisk magi i Oslo!

Fredag 2.november arrangerer vi «På Café med Niko Valkeapää».

httpv://www.youtube.com/watch?v=4OgvAZ7mxkU

Legg igjen en kommentar