Return to Content

Gaby Moreno

Kritikerrost retrosoul

Gaby Moreno ga oss gåsehud etter første digitale gjennomlytting, og sjansen er stor for at hun berører sterkt når hun spiller akustisk på Parkteatret.

Den latinamerikanske singer-songwriteren er kjent for sin sjelfulle, egenartede røst. Et øyeblikk synger hun med en mørk og ru stemme, i neste triller hun frem elegante, klokkeklare toner.

Selv om hun er født og oppvokst i Guatemala, var det de svartes musikk fra USA som påvirket henne til å bli sanger. Hun ser på Aretha Franklin, Ella Fitzgerald og Nina Simone som sine musikalske forbilder, og lærte seg engelsk ved å lese sangtekstene til de store legendene. Nå spiller hun sin egen form for jazza soul og blues, med sanger på både spansk og engelsk, og blir ofte sammenlignet med Norah Jones.

På sin seneste plate «Illustrated Songs» blander hun toner fra 1920-40-tallets blues, jazz og soul med musikk fra Latin-Amerika fra samme tidsperiode. Platen har fått gode kritikker, og Moreno spås snart å ha et like stort navn som nevnte Jones.

Juni i år spilte hun under Electric Burma-konserten sammen med Bono, Damien Rice, Angelique Kidjo, Lupe Fiasco og Bob Geldof. Hun har også turnert med Tracy Chapman og Ani DiFranco, varmet opp for Nouvelle Vague og The Milk Carton Kids. Og kanskje har du hørt en av hennes sanger i TV-serier som Lincoln Heights, Ghost Whisperer eller MTV’s The Hills.

Vi håper i alle fall at mange kommer for å høre henne live i Oslo!

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=C_OWIhPpd6s

Legg igjen en kommentar