Return to Content

No one left to lie to

Can cultural journalism fight the era of post-truth politics?

Gjennom Facebook, Twitter og andre sosiale medier har mennesker adgang til flere stemmer, men vi har også større mulighet til å forme medieforbruket vårt etter vår egne meninger og fordommer, og populistiske ledere står klare for å utnytte dette. Hvilken rolle spiller kulturell journalistikk i en tid med post-truth politikk? Er tiden med nøytral journalistikk forbi? Kan journalistikk være et verktøy for kritisk tenkning?

I panelet:

  • Fiona Talkington er programleder for BBC Radio 3 sitt prisbelønte program Late Junction. Hun har også kuratert flere eventer og festivaler. I 2009 ble hun tildelt Den Kongelige Norske Fortjenstorden for sin innsats innen kunsten.
  • Betto Arcos er en radiojournalist, DJ, foreleser og promotør basert i Los Angeles. Siden 2008 har Betto vært fast bidragsyter i National Public Radio, PRI-BBCs The World og Los Angeles offentlige radiokanal KPCC, der han skriver og produserer saker om musikere fra hele verden.
  • Namra Saleem er journalist, musiker og forfatter. Hun er svak for Punk Islam og opptatt av å kjempe for frihet og å si fra når noe er galt.
  • Humphrey Inzillo er journalist og kritiker fra Argentina. Skriver i blant annet La Nation og Rolling Stones.  

Moderator: Rob Young er en forfatter og journalist som har spesialisert seg i musikk, film og kunst. Medvirkende redaktør i Jazznytt.

Mer info:

Legg igjen en kommentar