fbpx
Return to Content

Beirut & Beyond International Music Festival utsettes

Det er med tungt hjerte Oslo World Music Festival og våre lokale arrangører i Beirut må meddele at initiativet Beirut & Beyond International Music Festival nå utsettes. Festivalen skulle gått av stabelen i Beirut fra 19.-22. september, men på grunn av økende uro, mulig amerikansk invasjon i Syria og generell økt terrorfare har vi ikke noe annet valg enn å vente på roligere tider. Den mindre versjonen av festivalen som arrangeres under Oslo World Music Festival på BLÅ den 30.oktober og påfølgende Skandinaviaturné i høst står ved lag, og blir viktigere enn noensinne. 
Festivalsjef Alexandra Archetti Stølen 
Litt om initiativet  Beirut & Beyond International Music Festival:
Med Beirut & Beyond International Music Festival ville vi etablere en festival i en region som er rik på musikalske tradisjoner, men som dessverre er plaget av vold, borgerkrig og stor politisk uro. Dette er den første festivalen Oslo World Music Festival arrangerer utenfor Norges grenser. Festivalprogrammet skulle omfatte artister fra Libanon, Syria, Palestina, Egypt, Tyrkia, Iran, Irak, Jordan, Hellas – og Norge. De skulle spille på seks ulike scener i hele Beirut, og det var et hovedmål at billettprisene skulle være lave nok til at vi ville nå bredest mulig ut til et sammensatt publikum. Oslo World Music Festival har alltid hatt stor tiltro til at musikkens universale språk kan bidra til å rive ned grenser og skape forståelse mellom folk. I en verden med raske endringer, migrasjon og stadige kulturkonflikter er det å skape slike møteplasser viktig.
Vi understreker at dette er en utsettelse og ikke en avlysning. Vi kommer ikke til å vente på fred i Midtøsten for å gjennomføre festivalen, men en tid i nær fremtid da spenningen har roet seg noe ned. Slik det ser ut nå vil det være mulig å arrangere festivalen allerede i desember i år.

Legg igjen en kommentar