Return to Content

Utstilling: Fra ungdommen

De glemte stemmene og ansiktene i konflikten i Syria

Fra Ungdommen:
de glemte stemmene og ansiktene i konflikten i Syria. I samarbeid med Flyktninghjelpen, journalist Maria Korkunc og skaperne av appen zaatarieyes.com, lanserer Oslo World Music Festival fotoutstillingen Fra Ungdommen. Dette er et prisbelønnet prosjekt med bilder tatt av 20 syriske flyktningbarn, som med et kamera formidler sin virkelighet.

Blant telt og containere, langt fra sine kamerater, vanlige aktiviteter, barndommens nabolag og skole, har barna gått på fotokurs og deretter tatt bilder av sin hverdag i flyktningleiren Zaatari i Jordan.

Vi setter opp et flyktningetelt på Rådhusplassen – langt fra krigen og langt fra katastrofen, og fyller det med disse bildene. Utstillingen vil gi oss et lite innblikk i hvordan det er å være ung flyktning i dag. Utstillingen åpner 28. oktober og varer hele festivaluken.

I samarbeid med Norwegian Refugee Council (NRC), Zaatarieyes.com og Nobels Fredssenter.

Flyktningsteltene er laget av IKEA og Better Shelter.

Better Shelter utvikler og gir bedre ly til fordrevne familier, noe som gir dem muligheten til å etablere et midlertidig hjem borte fra deres opprinnelige hjem. Følelsene rundt, og behovet for et hjem er universell, uavhengig av hvordan hjem man kommer fra.

Formålet med Better Shelter er å møte de grunnleggende behovene for menneskers daglige liv, og å gi en følelse av fortrolighet og sikkerhet. Videre er formålet å gi et hjem som kan representere en trygg base, hvor man har en identitet og blir behandlet med verdighet. Better Shelter brukes i dag i Hellas, Republikken Makadonia, Etiopia, Irak og Nepal.

Legg igjen en kommentar