Return to Content

Music Freedom Day 2016 på Kulturkirken Jakob

Usynlige skatter i Kulturkirken Jakob på ”Music Freedom Day”

Tre unge Iranske musikk-talenter som er usynlige i hjemlandet kommer til Kulturkirken Jakob på ”Music Freedom Day” 3. mars med klassisk iransk poesi og musikk.

De unge kvinnene skal synge for inviterte flyktninger i Oslo-området og for alle som ønsker å glede seg over at hovedstaden får et unikt besøk av musikalske krefter som er fortiet i Iran. Oslo World Music Festival og Kirkelig Kulturverksted som sammen arrangerer Music Freedom Day i Oslo, håper at folk i hovedstaden har vågemot nok til å la seg forføre. 

De tre sangerne er Ooldouz Pouri (vokal), Mahsa Azimi (vokal, setar og tar) og Afarin Nazari (khanoon). Sangerne er elever av Mahsa Vahdat som de siste 14 årene har samarbeidet med Kirkelig Kulturverksted og mange norske musikere. Mahsa vil selv være til stede på konserten og presentere sine elever. 

Til å hjelpe publikum med å få innblikk i den poesien som skal fremføres vil skuespiller Andrea Bræin Hovig resitere norske oversettelser.

Og som om dette ikke var nok vil artisten Moddi gi oss noen smakebiter fra sitt kommende album ”Unsongs”, der han synger forbudte sanger fra mange land i verden!

Konsertens bakteppe er at på tross av at Iran på flere områder åpner seg mot resten av verden som en konsekvens av atomavtalen, så er det få tegn til bedring for kvinnelige artister i landet. 

mfd

Mer info:

Legg igjen en kommentar