Return to Content

Gi en konsertopplevelse til en flyktning!

Kjøp en billett her! 

Vipps: 97588 (marker: «konsertopplevelse»)

I samarbeid med Refstad, Ila og Dikemark mottak gir Oslo World i år folk muligheten til å gi en konsertopplevelse til en flyktning. Man kan gi en donasjon på 100, 200 eller 400 kroner. Pengene går uavkortet til å gi valgfrie konserter til beboere på mottak vi samarbeider med.

Det å være publikum sammen – å kunne dele for eksempel en konsertopplevelse – er et enkelt, men betydningsfullt fellesskap å delta i. Om kulturen skal spille en rolle i å forsterke fellesskapet vårt – noe kulturlivet tar mål av seg i festtaler og programerklæringer – er dette poenget helt avgjørende.

Helt siden oppstarten i 1994 har Oslo World derfor vært opptatt av å være en scene hvor musikken, kunsten og kulturen bidrar til denne typen deltagelse. Siden 2009 har vi invitert beboere fra norske asylmottak til vår årlige musikkfestival.Tiltaket har resultert i møter mellom asylsøkere, konsertpublikummere og artister fra hele verden. Med publikums hjelp håper vi å kunne invitere enda flere i år.  

Oslo World jobber stadig med å bli en bedre møteplass for lokalbefolkning og nyankomne. I 2013 kontaktet vi Torshov transittmottak og startet opp festivalmodellen VårtNabolag, der asyl- og transittmottakene inviterer sitt nabolag til seg, med musikk av høy kvalitet. Det har vært en kjempesuksess, og vi har siden inkludert flere mottak, beboere og nabolag til ordningen. 

Når vi inviterer folk med på å gi konsertopplevelser til flyktninger under Oslo World er det med alle disse gode erfaringene i bakhodet. Musikk er skapt for å deles – og nå gir vi gjestene på Oslo World en ny mulighet til å gjøre nettopp det.

Gi en konsertopplevelse til en flyktning her!

Eller vipps: 97588 (marker: «konsertopplevelse»)

Legg igjen en kommentar