Return to Content

Samtale i verdensklasse

Oslo World lanserer denne høsten en ny serie samtaler med fokus på personlige historier med utvalgte, internasjonale kunstnere. Dette foregår månedlig fra 9. september som en påminnelse om at vi lever i en verden med fremragende fusjon, der man kan plukke opp ideer og lydbilder fra hvor som helst og bli inspirert av en hel verden, som er mer tilgjengelig enn noen gang. Under festivaluken arrangerer vi en samtale hver dag, i Biblioteket, på Kulturhuset. 

Kunst uavhengig av språk, kultur eller etnisitet er nyttig for å skape dialog og flytte kunstneriske og kulturelle grenser. «Samtale i verdensklasse» foregår på ulike steder i Oslo, med et mål om å gjøre kulturelle arenaer i byen tilgjengelig for flere. Vi ønsker på den måte å skape en møteplass for Oslos innbyggere og besøkende med ulik kulturell bakgrunn og tilhørighet.

Den første «Samtale i verdensklasse» foregår på Dansens Hus og ledes av festivaldirektør for Oslo World, Alexandra Archetti Stølen. Hun møter den brasilianske dansekunstneren Lia Rodrigues, i forbindelse med visningen av hennes forestilling For the Sky Not to Fall. Samtalen vil blant annet dreie seg om hvordan dans kan rette søkelyset mot stemmer fra Amazonas som ikke så lett blir hørt. Hvordan dans kan være med på å belyse en rekke katastrofer: folkemord, demokratier i fare, ekstremisme og fundamentalisme for bare å nevne noe. Med andre ord: Hvordan Lia Rodrigues som en avantgarde kunstner arbeider utenfor grenser, tenker utenom boksen og utfordrer politisk og kulturelt status quo.

Under Oslo World 2017 blir det samtaler hver dag mellom BBC-reporter Fiona Appleton og artister som Derek Gripper, Chris Tofu, Daniel «Pipi» Piazzolla, Elena Roger, Tumi aka. Stogie T, Don Martin, Spoek Mathambo og Xylouris White på Kulturhuset

Mer info:

Legg igjen en kommentar