fbpx
Return to Content

Let’s talk about Images

Samtale med Khaled Barakeh

“Let’s Talk about Images” er Fotogalleriets nye diskusjonsserie. De ukentlige arrangementene tar utgangspunkt i fotografier og filmer som er produsert i nyere tid, og som er eksempler på kunstnerisk virksomhet som går samfunnet og samtiden i møte. Gjennom kunstnerpresentasjoner, diskusjoner og visninger, ønsker “Let’s Talk about Images” å analysere og utforske den sanselige verden og på den måten bringe nye perspektiver på hvordan synssansen har fått den fremskutte posisjonen den nyter i vår tid.  

Under Oslo World møter vi den syriske kunstneren Khaled Barakeh og den norske historiefortelleren Terje Abusdal, som skal snakke med Sara Rundgren Yazdani, doktorgradsstipendiat ved UiO, om å skape bilder og forme identiteter på steder preget av konflikt og som er dominert av massemedias fremstillinger.

Sentrale spørsmål samtalen vil sneie innom: I samtidens visuelle overflod av bilder, er det mulig å finne kunstneriske tilnærminger til måten vi forholder oss til bilder på, i hvordan vi opplever store verdenshendelser eller leser historien som sådan? Er kunst en motgift til bildestrømmen, eller er den bare i stand til å dokumentere sårene vi sitter med med i etterkant? Er det kunstens oppgave å menneskeliggjøre bildenes voldsomme og hensynsløse kraft, eller må den lære oss nye måter å se på?

I samarbeid med Station Beirut, Syria Cultural Index og Fotogalleriet. 

Legg igjen en kommentar