Return to Content

Chassol (FR)

- Big Sun

Big Sun, Christophe Chassols brilliante fjerde album, kroner hans trilogi av såkalte «Ultrascores»: Nola Chérie (2011), Indiamore (2013) og Big Sun (2015).
Dynamikken mellom filmen på lerretet og Chassols sceneopptreden er utgangspunktet for hans «Ultrascores», hvor arrangementene følger filmklippingen på en raffinert måte.

I november 2017 solgte Chassol ut Riksscenen under Oslo World med den fantastiske, visuelle konsertforestillingen Indiamore. Nå er det altså Big Sun som står for tur!

«It was something I wanted to do to close a chapter.  They would’ve liked it.» – Christophe Chassol

Etter at Chassols foreldre døde i en tragisk flyulykke noen år tidligere, reiste han i 2014 tilbake til  sitt fødested Martinique for å lukke et kapittel i  eget liv. Han tok med seg Marie-France Barrier og Johann Levasseur, og trioen filmet og gjorde lydopptak i møter med lokalbefolkningen, hvor scener fra hverdagsliv, karnevalet, fuglesang, fløyter, plystring og lyden av havet dannet kjernen i det som skulle bli Big Sun. Tilbake i Frankrike, komponerte, klippet og øvde de inn 27 spor. I alt 70 minutter med  vestindisk “rom-oddysee” med Christophe Chassol som en Kaptein Nemo i møte med Fender Rhodes, kompletterte trilogien.

Christophe Chassol er også en ettertraktet musiker for andre artister som Frank Ocean, Solange, Laurie Anderson, Terry Rileyand og Gilles Peterson, for å nevne noen.

Mer info:

Legg igjen en kommentar