Return to Content

Oslo World Music Festival på egne ben

Oslo World Music Festival er blitt en selvstendig stiftelse. Nå skal vi jobbe for å holde posisjonen blant de beste festivalene i verden.

– Dette blir et spesielt år for oss, sier festivalsjef Alexandra Archetti Stølen.

Etter å ha ledet Oslo World Music Festival i 6 år, skal hun i år gjøre dette uten Rikskonsertene i ryggen.

OWMF har vokst seg til en anerkjent festival i 18 år under statlig ledelse. Men i 2011 vedtok kulturminister Anniken Huitfeldt en større omlegging av Rikskonsertenes konsertvirksomhet, og at Oslo World Music Festival skulle skilles ut.

Fra januar 2012 ble Oslo World Music Festival omgjort til en selvstendig stiftelse.

– Nå har vi lagt den lange, vanskelige omstillingsprosessen bak oss og er godt i gang med en ny vår og en ny start. Dette åpner opp for nye muligheter for oss. Heldigvis er det mange som vil samarbeide med oss og vårt store nettverk er gull verdt. Dessuten er vi i gang med mange veldig spennende prosjekter. Jeg ser frem til året og årene som kommer – virkelig!, sier festivalsjef Alexandra Archetti Stølen.

Ny stab

Stølen var den eneste av de ansatte i Rikskonsertene som valgte å gå ut med festivalen. Staben har hun måttet bygge opp i løpet av de siste månedene. Maria Chrysostomidis fortsetter som produksjonsansvarlig og prosjektleder. Astri Natvik fortsetter som festivalkoordinator med hovedansvar for de frivillige. I mars startet Gabrielle Graatrud som presse- og informasjonsansvarlig. I august begynner Einar Idsøe Eidsvåg som ansvarlig for sponsor- og markedsføring, samt noe booking.

– Denne gjengen er rett og slett gull verdt. Ett realt dreamteam. Maria har vært i min stab så lenge jeg har jobbet med festivalen, også Astri har vært hos oss i flere år, det er viktig med en viss kontinuitet når man skal igjennom store omlegginger. Samtidig er det  inspirerende og utviklende å få inn nye krefter som Gabrielle og Einar. Denne festivalen skal ha ett langt liv, så vi må være stabile og kreative, trygghetssøkende og risikofylte, sier Alexandra.

Blant de beste festivalene i verden

Oslo World Music Festival ble i år – for tredje år på rad – kåret til en av verdens 25 beste musikkfestivaler av det britiske musikkmagasinet Songlines.

Stølen lover at den selvstendige stiftelsen skal jobbe hardt for å holde plassen blant verdens beste festivaler.
– Dette er en anerkjennelse vi skal leve opp til, slår Stølen fast.

Ny visuell profil

Festivalen har fått nye kontorer på Sagene og får denne uken en splitter ny nettside med en ny visuell profil. Profilen viser til festivalens nye retning.

– Det visuelle er inspirert av saronger fra Tanzania, og asfalt fra Oslo. Vi skal presentere musikk fra Asia, Afrika og Latin-Amerika, med hovedvekt på musikk vi finner i storbyer verden over. Vi skal gjøre Oslo til en litt mer kosmopolittisk by en gang i året og i fremtiden er målet å få på plass en helårsvirksomhet. Oslo er en liten by, Norge er ett lite land, men musikklivet og musikkinteressen her er stor, vi skal dyrke mangfoldet og kvaliteten ved å bringe verden litt nærmere oss,  sier Stølen.

Legg igjen en kommentar