Return to Content

A Tribe Called Red + Maxida Märak

Mulighetene i møtet mellom urbefolkning og bysamfunn granskes på Oslo World i år, gjennom en seminardag på SALT, etterfulgt av en dobbeltkonsert med A Tribe Called Red og Maxida Märak på Parkteatret. 

A Tribe Called Red og Maxida Marak er blant de viktigste artistene innenfor en ny generasjon som utvider det kulturelle mulighetsrommet for urbefolkning, verden over. Med en tydelig interesse for opphav og kulturell arv, bruker artistene pop, hip hop og elektroniske musikk til å danne nye representasjoner av en urbefolking innenfor en moderne storbytilværelse.

Line-up

Maxida Märak (SE)

Kompromissløs samisk pop fra Sverige

Gjennom å heve stemmen, både på og utenfor scenen, har Ida Maxida Märak etablert seg som en av de mest sentrale nye samiske artistene de siste ti årene. En krumtapp i en ny generasjon som kombinerer politisk og musikalsk uttrykkstrang.

Maxida er en svensk-samisk joiker, rapper, skuespiller og aktivist – rekkefølgen på de beskrivelsene har stadig skiftet på seg, alt ettersom hva situasjonen krever. Hun Les mer>

A Tribe Called Red (CA)

Banebrytende elektronisk First Nations-gruppe

“We are the Halluci Nation” heter det siste albumet til A Tribe Called Red fra Ottawa, hovedstaden i Canada, og med den tittelen er tonen satt for de medrivende opptrednene deres, hvor trommer, dans og sang fra powwow-musikkarvven møter samtidens pop og hip hop. Det finnes et forsøk på å bygge en ny virkelighet her, et ønske om å forme nye representasjoner av en urbefolking innenfor en moderne storbytilværelse. Tilhørigheten Les mer>