Return to Content

AfroFuturism: King Ayisoba & IBAAKU

Romskip, kyborger og antikke egyptiske guder er figurer som dukker opp i hodet når man snakker om afrofuturisme. Sun Ra, Erykah Badu og technoduoen Drexciya er alle ypperlige eksempler på dette, da de forener afrikansk mystikk med science fiction og moderne teknologi.

Afrofuturisme er ikke bare en estetisk tilnærming til virkeligheten, men også en utforskning av identitet. Det er en måte å bygge bro mellom fremtiden og fortiden: Det er å forestille seg en afrosentrisk fremtid, fri for vestlig-europeisk dominans. Afrofuturismen skaper dermed et mer nyansert bilde av spenningene i afrikanske samfunn og diaspora, samt hybridiserings- og globaliseringsprosesser.

Afrofuturisme er mer enn bare musikk. Alle kunstformer, inkludert litteratur, arkitektur og design brukes til å utforske denne estetikken. I tillegg til konserter og DJ-sett, vil hele afrofuturisme-arrangementet inkludere seminarer, kunstnerforedrag, pop up-butikk og en motevisning.

Denne storslåtte markeringen av Afrofuturism ville ikke vært mulig uten støtte fra Kulturhuset.

Line-up

Ibaaku (SN)

Utenomjordiske beats
Jeg prøver alltid å finne harmonien gjennom bråket, sier Stephen Bassene om den elektroniske dansemusikken han lager som Ibaaku. Han er nemlig bosatt i en spesielt støyete del av Dakar, noe som plagde den unge produsenten frem til han innså at det hadde hatt en svært positiv påvirkning på lydbildet hans.

Motorsykler og byggeplasser langt fra de eneste inspirasjonskildene på albumet Alien Cartoon (2016). Det ble tross alt til som lydspor til en motevisning av den senegalesiske designeren Selly Raby Les mer>