Return to Content

Avslutningskonsert: Susanna + Maarja Nuut & Hendrik Kaljujärv

I 2011 ga Susanna og sveitsiske Giovanna Pessi ut ‘If Grief Could Wait’ – et album der de tolket Purcell, Cohen og Susannas egen musikk. De vakte oppsikt med sin unike instrumentasjon og miks av musikk fra barokken, 70-tallets singer/songwritere og nyere låter. Til Oslo World tar de med seg en helt ny besetning. Foruten vokal og harpe er Ida Hidle med på akkordeon og Tuva Syvertsen på hardingfele. Vi vil få høre deres egne tolkninger av gamle og nye sanger; amerikansk folkemusikk, gamle engelske ballader, tekster av Shakespeare og Baudelaire og låter av Joy Division og Lou Reed.

Marja Nuut står med den ene foten i nåtiden og den andre i forhistorien. Den estiske sangeren og felespilleren tar i bruk moderne musikkteknologier – elektronikk og looping – for å kunne røre ved De Evige Sannhetene. Det vil si at hun skaper et lydlandskap hvor minimalisme og eksperimentell musikk møter musikalske landsbytradisjoner fra Europa før verdenskrigene.

Line-up

Susanna ‘Go Dig My Grave’ feat. Giovanna Pessi, Ida Hidle & Erlend Apneseth (NO/CH)

Melankolsk barokkpop
Susanna er ikke redd for mørket. Snarere stirrer hun døden i hvitøyet. Death hanging over us, messer hun på det Spellemannpris-vinnende albumet Triangle, et eksistensialistisk epos om religion og dødelighet. Slik tematikk kler hennes stemme særdeles godt: Når Susanna synger, fylles lydbildet med et like sakralt som spøkelsesaktig nærvær.

I 2011 ga Susanna og sveitsiske Giovanna Pessi ut ‘If Grief Could Wait’ – et album der de tolket Purcell, Cohen og Susannas egen musikk. De vakte oppsikt med sin unike Les mer>

Maarja Nuut feat. Hendrik Kaljujärv (EE)

Mystisk felespill
Maarja Nuut står med den ene foten i nåtiden og den andre i forhistorien. Den estiske sangeren og felespilleren tar i bruk moderne musikkteknologier – elektronikk og looping – for å kunne røre ved De Evige Sannhetene. Det vil si at hun skaper et lydlandskap hvor minimalisme og eksperimentell musikk møter musikalske landsbytradisjoner fra Europa før verdenskrigene.

Hennes andre album Une Meeles (Fanget i en drøm) kom i fjor sommer, og utforsker såkalte hypnagoge bevissthetstilstander. Med andre ord: spennet Les mer>