Return to Content

Beirut & Beyond

Line-up

Love and Revenge

For en person som aldri har sett Orienten, er en lotus fortsatt en lotus; for meg er den kun en slags løk. Dette er skuffelsen den franske forfatteren Nerval må bite i seg etter en tur til Midtøsten, som gjenfortalt i Edward Saids Orientalismen. Poenget til Said er ikke at det er noe galt med denne delen av verden. Snarere tvert imot: Det virkelig perverse er måten Vesten betrakter Orienten på.

Said er en viktig inspirasjonskilde for Love & Revenge, Les mer>

The Great Departed (LB)

Satiriske hymner.
Protestsanger har nok eksistert like lenge som sivilisasjonene. Så lenge det finnes tyranner, vil det føles nødvendig å gripe etter nærmest instrument og synge om deres ofte parodiske maktsyke. Det er omtrent like naturlig som å spise mat når man er sulten.

Få bærer imidlertid denne arven videre med like stor brodd og finesse som det libanesiske folkorkesteret The Great Departed (på morsmålet: Al-Rahel Al-Kabir). De lager klassisk arabisk musikk med en moderne tvist. Men desto viktigere er innholdet i Les mer>

Kinematik (LB)

Grenseoverskridende instrumentalrock.
I Kinematik er hvert medlem som en modul i en maskin. Sann kreativitet kommer fra å begrense deg selv, forklarer kvartetten. Det er en tilnærming til komposisjon som driver nær sagt alle hypnotiske musikkformer, inkludert den motoriske instrumentalrocken som Kinematik sverger til.

Med de tyske eksperimentalistene Can som deres store ledestjerne, forsøker Kinematik å bryte ned gitarmusikkens konvensjoner: de bruker bestemt én gitar i stedet for to, og sper i stedet på med synthesizere og elektroniske duppeditter. En mer punk Les mer>