fbpx
Return to Content

Spoek Mathambo + Jowaa

Den Sør-afrikanske eksentrikeren Spoek Mathombo har forhekset dansegulv verden over med sin ”Township-tech”, en særegen blanding av Sørafrikansk kultur, tunga beats, rap og råe tekster. Nå tar han med seg sin særegne miks til Blå, og gjør en dobbelkonsert med Jowaa, afrobeats med technoessens, en dobbeltkonsert du sent du vil glemme!

Line-up

Jowaa (GH)

Afrobeat for rave-generasjonen
Det musikalske kollektivet Jowaa, som består av de to produsentene og DJ’ene Gafacci & BBRAVE, beskriver seg selv som afrobeat for rave-generasjonen. For noen måneder siden slapp de sin første singel på Akwaaba Music – “Banku Dade” – en frisk og dansbar blanding av sør-afrikansk afro-house og typiske kuduro-rytmer.

Internasjonalt har Ghana vært mest kjent for hip-hop og de lokale variantene av GH Rap og Hiplife, men det har skjedd mye nytt i Akkra de siste årene. Nå har du Les mer>

Spoek Mathambo (ZA)

Township tech fra en sørafrikansk multikunstner
Spoek Mathambo er aktuell med sitt første soloalbum på 5 år, men det betyr ikke at han har ligget på latsiden i mellomtiden. Produsent, låtskriver, designer, filmskaper og rapper Mathambo har i mange år vært en enormt profilert og aktiv del av Sør-Afrikas yrende musikkliv.

Allerede før sin musikalske debut var han i front for den nye afro-futurismen, som verden for alvor fikk øynene opp for med DJ Mujava sin låt Township Funk i 2008. En av grunnene til at Les mer>