Oslo World Web backgrounds 2023 large15
Utopier Afrika Oslo World2019 Lars Opstad 001
Oslo World Web backgrounds 2023 large15

Beyond Music

Oslo Worlds Beyond Music-program inviterer den internasjonale kulturbransjen til samarbeid på nett, og vil også prege Oslo under festivaluken.

Det begynner å bli lenge siden Oslo World utelukkende dreide seg om musikk. Gjennom årenes løp har festivalen vært vertskap for seminarer, diskusjoner, foredrag, utstillinger og forestillinger - alt samlet under fanen Beyond Music. Også i år vil festivalen by på både kunst og forestillinger i Oslo.

Oslo World poster Estraad
Oslo Worlds avatarer

“Solidarity, artistic freedom and resistance” vil bestå av flere foredrag og arrangementer, og vil ta for seg temaer som solidaritet, aktivisme og motstandskraft. Aktivister, politikere, forskere, kunstnere, politiske beslutningstakere og kulturelle arrangører fra hele verden samles digitalt, for å utveksle ulike perspektiver og verktøy for å håndtere situasjoner der brudd på kunstnerisk frihet oppstår.

I fjor var temaet for Oslo World “Utopia”, og underveis i festivalen hadde en rekke norske og internasjonale delegater et gruppearbeid hvor de lagde et utopisk manifest - et dokument som beskrev målsetninger og strategier for en mer rettferdig og bærekraftig kultursektor. Det var ikke ment som et stillestående dokument, og alt som har skjedd i 2020 gjør det nødvendig at arbeidet fortsetter. Derfor vil Beyond Music i år inneholde arbeidet med Utopian Manifesto 2.0, der kulturaktører fra hele verden møtes på nett for å revidere og videreutvikle disse målsetningene.

Les mer om konferansen her!

Utforsk resten av Oslo World Beyond Music her!