Web backgrounds new
OSLO WORLD SENEGAL NEWS IMAGE 1
03.
nov

Fra Senegal til Setesdal

  • Cosmopolite
  • Dørene: 18.00
  • Konsert: 19.00
  • Pris: 300,- + avgift

Til minne om Solo Cissokho - med Kirsten Bråten Berg, Kouame Sereba, Ibou Cissokho og Annbjørg Lien.

Da “Frå Senegal til Setesdal” kom ut i 1997, var det et enestående album i norsk kontekst. Et banebrytende samarbeid mellom de norske tradisjonsmusikerne Kirsten Bråten Berg og Bjørgulv Straume, og de to store musikerne Solo Cissokho og Kouame Sereba, fra Senegal og Elfenbenskysten. En sjelden musikalsk bedrift, som siden har vokst inn i en samtid som i større grad har vært preget av den åpne og utforskende ånden albumet sto for.

Det er blitt flere slike møter - ikke minst på Oslo World. Albumet befestet også posisjonen til Cissokho og Sereba som to av de mest betydelige musikerne med annen landbakgrunn bosatt i Norge. Den endret ikke bare perspektivet på musikken som kom fra andre steder - “Frå Senegal til Setesdal” skjerpet også blikket på norsk folkemusikk, ikke som en del av en spesifikk nasjonal arv, men som en del av verden, en unik musikktradisjon som fortjente å bli behandlet med de samme nysgjerrige ørene vi bruker på ting som kommer fra andre steder. Når tradisjonsmusikk og improvisasjonsmusikk møtes i dag, møtes de i større grad enn noensinne på flat mark. Et innlysende utgangspunkt, egentlig, men det er lettere sagt enn gjort. Det som gjorde at “Frå Senegal til Setesdal” i sin tid skilte seg ut, er at de fire musikerne simpelthen gjennomførte dette møtet, på en uanstrengt og musikalsk måte.

Small Barnas Verdensdager 2013 Lars Opstad 1485 1 1
Ibou og Solo Cissokho på Barnas verdensdager

Derfor føles det også naturlig å vende tilbake til dette verket. Solo Cissokho, den store senegalesiske grioten, døde altfor tidlig, i 2019 - det var en hendelse som også preget miljet rundt Oslo World. Men slekt følger slekters gang, og scenen i Oslo preges fremdeles av sønnen hans, koraspiller Ibou Cissokho, som denne kvelden tar farens sted i det legendariske ensemblet. Inn for Bjørgulv Straume kommer Annbjørg Lien, som har vært blant Norges mest profilerte og sjangerkryssende folkemusikere siden nittitallet.

Også anbefalt

Web backgrounds new4
Solidarity Patchwork- Foto Ingrid Fadnes

Utstilling + workshops

Solidarity patchwork: Historier om aktivisme

Kunstplass

Lørdag 30. oktober

Starter 14.00

Omou Sangare

Åpningskonsert

Oumou Sangaré

Rockefeller Music Hall

Tirsdag 02. november

Konsertstart 19:30

Nefertiti 2 november pa Internasjonalen

Åpningsfest m/ DJ Nefertiti

Internasjonalen

Tirsdag 02. november

Konsertstart 21.30

Together with utopian manifesto instagram3

Workshop

Utopian Manifesto 3.0.

Cafeteatret

Onsdag 03. november

Starter 10.00

Asha Abdullahi

Oslo World UNG seminardag

Ufrivillige rebeller

Sentralen

Onsdag 03. november

0 O1 H7674

Samtale, konserter og DJ-set

Keychange pres: Robi, Sol Escobar, IskwĒ, Juba + Talk: "Rebels Without a Choice"

Internasjonalen

Onsdag 03. november

Konsertstart 17:00