Oslo World Web backgrounds 2023 large16
MANAL Photo vierge
03.
nov

Konsert

Manal - support: Royane (Marokko / Norge)

  • Parkteatret
  • Dørene: 19.30
  • Konsert: 20.30: Royane / 21.00: Manal
  • Pris: 350,- / 315,- / 280 + avg.

Marokkansk pop-kraftsenter.

En av de største nye stjernene på den arabiske pophimmelen besøker Oslo World i år. Gjennom sin blanding av marokkansk hip hop, afropop og afrohouse med kontroversielle temaer som vold i hjemmet og kvinnefrigjøring, har Manal etablert seg som en vaskeekte pioner på den arabiske popscenen.

Hun ble født i Marrakech og begynte å skrive sine egne låter da hun var 11. I 2014 postet Manal en coverversjon på YouTube som fanget oppmerksomheten til den marokkanske hitskaperen DJ Van. Hun var med på kjempehiten “Mantsayadch” og da debutsingelen “Denia” ble sluppet på DJ Vans plateselskap Magic Castle Entertainment, ble den en kjempehit. Hun ble kåret til beste nordafrikanske kvinnelige artist under All Africa Music Awards i 2015, og i 2017 ble hun en av de første marokkanske artistene som signerte med et internasjonalt plateselskap i den arabiske verden.

Manal - Taj

Singelen “Taj” ble en av de mest sette arabiske raplåtene fremført av en kvinnelig artist noensinne, og i 2021 fikk hun nok en gang prisen for beste nordafrikanske kvinnelige artist. Hun ble også den første arabiske sangeren til å opptre for "ColorsXStudio", og hun bidro med en av de offisielle låtene for fotball-VM i 2022. Fremtiden er lys for Manal, og under Oslo World opptrer hun for første gang i Norge.

Bilde 06 07 2023 21 25 02
Royane

Royane

Den norsk-marokkanske artisten Royane vokste opp med å lytte til en blanding av sjangere og språk. Produksjonene hennes er basstunge, filmatiske og blander en distinkt emosjonell tilstedeværelse med moderne klubbmusikk.

Etter musikkdebutet i 2019 produserte hun alle musikkvideoene sine selv, samarbeidet med flere store varemerker og TV-produksjoner som blant annet Eurovision og Skal vi danse?. Alt dette gjorde Royane som en uavhengig artist! På en håndfull år gikk hun fra å være en kjent influencer til å være en av de mest interessante artistene den norske musikkscenen har å by på i sin sjanger.

Royane & Flomine ft. K-LANI - Figaro

I 2022, etter en kort pause fra musikken, bestemte Royane seg for å knytte seg mer til sine marokkanske røtter og ga ut "tudo ok remix" hvor hun blandet mer av morsmålet "darija" med engelsk. Sangen gikk viralt på TikTok, ettersom mange kvinner relatert til Royane. Det var da hun oppdaget at stemmen hennes var viktigere enn hun noen gang trodde. I 2023 ga hun ut "Figaro", og samarbeidet med forskjellige skapere fra Marokko, med mer musikk i vente. Under Oslo World skal hun fremføre en dobbeltregning med den marokkanske stjernen Manal – en perfekt match.

Les mer

Oslo World Web backgrounds 2023 large15

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds 2023 large16
BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober

Starter 11.30

Oslo world news post13

Åpningskonsert

Mari Boine & Bugge Wesseltoft m/gjest Ella Marie Hætta Isaksen + utdrag fra «Vástádus Eana"

Oslo Konserthus

Mandag 30. oktober

Konsertstart 19.30

Julie Forchhammer Klimakultur

Beyond Music - Workshop

Music and climate justice

Melahuset

Tirsdag 31. oktober

Starter 14.00

KY2023 ELLA

Beyond Music - Samtale

The Rise of Indigenous Pop Culture

Melahuset

Tirsdag 31. oktober

Starter 16.30

Khalid exhibition

Beyond Music - Utstilling

Vernissage: Khartoon Deconstructed

Baba Bar Oslo

Tirsdag 31. oktober

Starter 17.00

29 Les Mamans du Congo Rrobin c Vivi What hmwk

Konsert

Les Mamans du Congo & RROBIN

Cosmopolite

Tirsdag 31. oktober

Konsertstart 18:00