Web backgrounds new2
Small Paal Nilssen Love Circus Oslo World2020 Lars Opstad 059
05.
nov

Paal Nilssen-Love New Brazilian Funk (Norge/Brasil)

  • Blå
  • Dørene: 18:00
  • Konsert: 19:00
  • Pris: 250,- + avgift

I New Brazilian Funk kommer Paal Nilssen-Loves tilknytning til Brasils frie musikkliv til uttrykk på kompromissløst vis.

I trommeslager Paal Nilssen-Loves store musikalske univers er det særlig to store musikkhistoriske fenomen som rager høyt. Utviklingen av jazzen på sekstitallet i USA, inn i den nær grenseløse musikalske friheten og eksplosjonen i brasiliansk musikk som skjedde rundt samme tid. Bulderet fra det førstnevnte jordskjelvet finnes i det meste han gjør, fra soloopptredener på gong og trommesett til storbandet PNL Large Unit. Den andre inspirasjonen sniker seg inn over alt den og, men i New Brazilian Funk kommer tilknytningen til Brasils nåværende frie musikkliv til uttrykk på kompromissløst vis.

Det skjer sammen med de brasilianske musikerne Felipe Zenicola, Paulinho Bicolor og Negro Leo som Paal har møtt, hørt og spilt med på klubben Audio Rebel i Rio de Janeiro. Linken til frijazzen står Stavangers store altsaksofonist Frode Gjerstad, for. Tradisjonelle rytmeinstrumenter blander seg med et fosskok av frijazz, funk og rock fra to kontinenter. Nilssen-Love og Gjerstad har kjent hverandre siden trommeslageren var åtte år gammel og samarbeidet deres stikker seg ut som en høyspentmast i det norske jazzlandskapet. Bassist Zenicola er aktiv med et vell av prosjekter fra grensetraktene mellom sjangrene, og har spilt med den norske trommeslageren i andre sammenhenger. Negro Leo tar over for Kiko Dinucci og er en gitarist Paal Nilssen-Nove har hatt lyst til å spille med lenge. I sitt eget band spiller han musikk med inspirasjon fra både Jorge Ben og Hermeto Pasqual. Han Bicolors sitt cuica-spill skaper, sammen med Nilssen-Loves perkusjon og rytmiske driv, en annen direkte tilknytning til landets musikalske arv.

New Brazilian Funk ble dannet da Nilssen-Love fikk i oppgave å gjeste Roskildefestivalen med tre band i 2018. Konserten ble innspilt og gitt ut, og viser tydelig hvorfor det har fristet å gjøre mer. Paal var innom festivalen i fjor også, da med det for anledningen nye helnorske bandet Circus. I år er temaet for festivalen rebeller, programmet blir internasjonalt og det føles naturlig å invitere ham tilbake med en konstellasjon bestående av musikere som har gått motstrøms på to kontinenter.

PNL NEWBRAZILIANFUNK

Lineup

Paulinho Bicolor (BR) – Cuíca
Felipe Zenicola (BR) – Bass
Negro Leo (BR) – vokal, gitar
Frode Gjerstad (N) – Altsaksofon
Paal Nilssen-Love (N) – Trommer

Også anbefalt

Web backgrounds new5
Omou Sangare

Åpningskonsert

Oumou Sangaré

Rockefeller Music Hall

Tirsdag 02. november

Konsertstart 20:00

6003022 3863260

Fra Senegal til Setesdal

Cosmopolite

Onsdag 03. november

Konsertstart 19.00

12 c Sharon Pannen 3

Ana Moura

Sentrum Scene

Onsdag 03. november

Konsertstart 20:00

Mez Chic Imprimir 1768 c Carlos Pericas

Chicuelo & Marco Mezquida

Riksscenen

Onsdag 03. november

Konsertstart 20:30

CHASSOL 2019 by Flavien Prioreau LD

Ludi

Chassol

Parkteatret

Onsdag 03. november

Konsertstart 21:00

PY8 A1462

UNDERGRUNN

Blå

Onsdag 03. november

Konsertstart 21:00