Oslo World Web backgrounds 2023 large11
Oslo world news post14
Oslo World Web backgrounds 2023 large11
10.05.2023

Musikk og aktivisme: Om samfunnet ikke endrer seg, vil musikken endre samfunnet. Vol. 1

Oslo World er tilstede på landets største arena for kulturpolitikk i Drammen i juni, Kulturytring.

Seminaret adresserer sentrale temaer som kunstens rolle i aktivisme, unge menneskers mulighet til å forme fremtiden og nødvendigheten av å løfte frem et mangfold av stemmer, både i en global og norsk kontekst. Under seminaret har du mulighet til å høre fra noen av de mest interessante stemmene og aktivistene i vår samtid.

I panelet sitter tre bemerkelsesverdige artister og aktivister: Ella Marie Hætta Isaksen, Amanda Delara og Cliff Moustache.

Det blir moderert av Alexandra Archetti Stølen, festivalsjef for Oslo World.

Oslo World stab 2022 Lars Opstad 046
Alexandra Archetti Stølen. Foto: Lars Opstad

Samtalen vil adressere temaer som: Historiefortellingens kraft. Nødvendigheten av å bevare og fremheve oversette kulturer gjennom musikk og kunst. Hvordan kan kunsten brukes som en plattform for aktivisme og sosial endring? Mangler Norge aktivistiske ikoner? Er den komfortable norske virkeligheten et hinder for aktivisme? Gjør selvsensur eller konsensuskultur det enklere å tie?

DELTAGERE

KY2023 ELLA
Ella Marie Hætta Isaksen. Foto: Sarah Angelica Spilling

Ella Marie Hætta Isaksen er en samisk musiker og miljøaktivist fra Tana. Hun slo igjennom da hun vant Sámi Grand Prix i 2016 og Liet International i 2017, og startet senere bandet ISÁK. Isaksens arbeid demonstrerer kunstens mulighet til å fremme miljøspørsmål og å løfte frem underrepresenterte stemmer.

KY2023 Cliff
Cliff Moustache

Cliff Moustache er en regissør, skuespiller og dramatiker som bringer erfaringer fra et helt liv til panelet. Moustache er en kunstner med et globalt perspektiv som utforsker stedene der identitet, kultur og politikk møtes. Han er også kunstnerisk leder ved Nordic Black Theatre, som har spilt en unik rolle i å rekruttere nye og mer mangfoldige generasjoner med utøvere til norsk scenekunst.

1912 CH Sony Amanda Delara 43172 v2
Amanda Delara. Foto: Calle Huth

Amanda Delara er en iransk-norsk artist og aktivist som først satte sitt preg på musikkscenen i 2016 med debutsingelen “Paper Paper”, som fikk flere millioner streams på Spotify. Hennes singel, “New Generation”, adresserer unge menneskers makt og mulighet til å skape en bedre fremtid. Delara har også vært en sentral stemme det siste året i sin kamp for demokrati og frihet i Iran.

Flere nyheter

Oslo World Web backgrounds 2023 large17