Oslo World Web backgrounds 2023 large4
Oslo world news post10
Oslo World Web backgrounds 2023 large4
10.05.2023

Oslo World & Skeiv Verden på Pride

Bli med når Oslo World og Skeiv Verden presenterer en egen scene under Oslo Pride!

Samarbeidet mellom Oslo World og Oslo Pride fortsetter i år, denne gangen i samarbeid med våre venner i Skeiv Verden og med opptredener fra kollektivet Drag Core, den kenyanske artisten Kabeaushé, DJ NEFERTITI og DJ Refel.

Oslo Pride Park

Program, 30. juni:

15:15 - 16:00 DJ Nefertiti

17:00 - 17:45 DragCore

19:00 - 19:45 Ryona Crystal & gjester presenterer Art Without Borders

21:00 - 21:45 Kabeaushé

23:15 - 00:00 DJ Refel

DJ Nefertiti
15.15: DJ Nefertiti

Norsk-somaliske Idil tok DJ-navnet Nefertiti i 2009, da hun bestemte seg for å bringe arabiske og afrikanske sjangere, som afrohouse, kwaito, highlife og kizomba, til Oslos dansegulv. Hun har siden hatt egne klubbkvelder på blant annet The Villa, Internasjonalen, Turkish Delight og Jaeger. Dansegulvet har vært stappfullt siden starten. DJ Nefertiti er blitt en sann Oslo World-venn med årene, som har vært med på å skape noen av festivalens mest legendariske netter - og vi er svært glade for å få med henne på årets Oslo Pride.

Drag Core
17.00: DragCore

DragCore er en Oslobasert drag-gruppe som ble etablert i 2020 som et sted hvor dragartister kunne utvikle håndverket sitt. Medlemsmassen er roterende, og i 2023 består kjernen av Ryona Crystal, Tanja Mckenzie, Briar The VaudeVillain, Bambia, Semolina, Enigma Ataraxia, Simone Pisces og Vera Brå.

DragCore jobber ofte med tematiske opptredener, og følger sesongene gjennom Pride-opptredener, jul og halloween. De har også stått for opptredener som "Friends and Frenemies" (2020), "Icons" (2021) og "Space Night" (2021), med personlige tolkninger av temaet fra gruppas medlemmer.

De har vært over hele Norge og i forbindelse med Oslo Pride 2023 presenterer de et helt nytt show - en feiring av regnbuen og alle former for drag.

Art Without Boarders FINAL
19.00: Ryona Crystal - Art without Borders

Ryona Crystal er en internasjonal queen og produsent for DragCore (se under for nærmere presentasjon). På scenen er hun kjent for profesjonelle produksjoner og lidenskapelige opptredener. Hun er en medrivende historieforteller som er inspirert av skeiv livsstil og kultur. For anledningen har Ryona skapt noe som strekker seg ut over rammene for et vanlig dragshow. Hun har alliert seg med norske og internasjonale artister for å formidle et kjærlighetsbudskap, preget av takknemlighet for støtten hun har mottatt gjennom årene.

På scenen har Ryona med seg Oslo Ballroom Fantasy og et stjernelag som blant annet inkluderer spennende navn fra den unge norske popscenen: Ella A, LJ, BENDU og Henrik Wilhelm Wilhelmsen i tillegg til et samarbeid mellom musikerne Emilie Eie, Anna Klungre, Mazlum Karataş og Eduardo Scaramuzza. Hun har også fått med seg Frida Marida fra Libanon, som ble kåret til beste DragQueen i Norge, i 2023.

21.00: Kabeaushé (KE)

Musikken til Kabeaushé er en berusende blanding av alt som gjør popen gøy og forførende - innflytelsene deres strekker seg fra Prince og Bollywood til Tyler the Creator. Det er futuristisk og lekent, og kretser rundt det søte og myke. Når den kenyanske artisten spiller live, blandes musikk og teater, utviklet i samarbeid med et kreativt team i Kampala.

Kabeaushé spilte en fantastisk konsert på Oslo World 2022, under en kveld i samarbeid med klubbkonseptet Sweetcheeks. Dette blir et gledelig gjensyn!

DJ Refel
23.15: DJ Refel

Oslo-baserte DJ Refel er født i Oslo og oppvokst i et sammenstøt av ulike kulturer. Sounden hennes er formet av elementer fra alle verdenshjørner og den røde tråden du finner i musikken hennes er at den får deg til å bevege deg uansett hva. Med afrotech, Mahragen, Dabke, arabisk elektronika, house og mye mye mer, finner Refelita en måte å veve det hele sammen i en unik og euforisk opplevelse. Vi gleder oss!

Flere nyheter

Oslo World Web backgrounds 2023 large10