Web backgrounds 1
FACEBOOK EVENT BANNERS Closing
Sold out
01.
Nov

Avslutningskonsert

Nora Collective: Arif, Musti, Natnael, Aiba, Kapteinen

Norway's most important rap collective come together in Oslo Concert House

Since it was founded in 2013, the artist collective Nora Collective has changed the face of Norwegian pop music. Their artist roster, consisting of names such as Arif, Unge Ferrari and Musti, has been ever present in the music charts, and they have also provided vital support for young talents on the production side, such as Axxe, Filip and Kastel. Nora Collective has made room for a more diverse music scene, and they have expanded young artists views of what is possible. They have done so through an unflinching belief in unique expressions, personal storytelling and a view of pop music where artistic ambition and commercial potential go hand in hand.


Nora Collective har tråkket opp en sti preget av selvtillitt og egenart, og der popteft og kunsterisk ambisjon er to sider av samme sak.

1 2
MUSTI

MUSTI

Musti kaster bredbeinte beats mot selvsikre bars slik bare gira tenåringer kan det. Hele livet har hun vært opptatt av historiefortelling. Etter å ha begynt med engelske tekster, bestemte hun seg for å plukke opp morsmålet etter inspirasjon fra den skandinaviske morsmålsbølgen i urban-sjangeren: Arif, Silvana Imam, Gilli og Imenella. Og slik klaffet alt: En måned etter at hele Øya sang med på låtene hennes, presenterte Musti tekstene i panelsamtalen «Om linjene kunne snakke» på Det norske teatret. 2020 har vært nærmest sjokkerende travelt - EP’en Mellom Høyblokkene er ute, det er også debutalbumet Quoyskayga og den tilhørende Quoyskayga v2. Det er breddfullt av overskudd, fortellerkunst og purt feng - og låter som “Rosa blomst” og “Gro Harlem Brundtland”, som rett og slett setter et traust, nasjonalt ikon i et helt nytt lys, har allerede nådd svært mange lyttere.

Headeraiba

AIBA

Da Aiba ble introdusert for musikkproduksjon og låtskriving som 16-åring, bestemte han seg fort for at det var det han skulle drive med, og at han skulle bli god. Like etterpå ble han med i Hiphop 101, et talentprogram omtalt av D2 som «Groruddalens hiphop-fabrikk», hvor han fikk studiotid en gang i måneden. I tillegg bygde han et lite studio i kjelleren sin, og med dårlig utstyr og en mic ble de første demoene til. Etter å ha vært med i NRK-suksessen «18» og TV2-programmet «Generasjon Z», har Aiba vært i studio med ulike produsenter og gitt ut egne låter. Han har spilt flere konserter og imponerte både publikum og presse da han i fjor steppet inn for ASAP Rocky på Kadetten, sammen med Philip Emilio og Arif.

ARIF PRESSEBILDE 2

ARIF

Helt siden han stormet inn og vant Urørt-finalen i 2013, den gangen under artistnavnet Phil T. Rich, har Arif vært i konstant bevegelse. Hans lekne og energiske tilnærming til hiphop kom til sin rett på spellemannvinnende «High End/Asfalt» og han har aldri vært borte fra hitlistene siden. I 2019 kom konseptalbumet Arif i Waanderland, et soleklart karrierehøydepunkt og et dypt rørende selvbiografisk verk. I tillegg til strålende album og en perlerad av hits har Arifs ry som en av de store liveartistene i sin generasjon bare vokst - han har headlinet de aller fleste store festivalene i Norge og solgt ut Oslo Spektrum sammen med Unge Ferrari.

Natty presse 7

NATNAEL

24 år gamle Natnael er født i Etiopia og vokst opp på Romsås i Oslo. I flere år har han gjort seg ulike musikalske erfaringer gjennom gjestespill med flere profilerte norske hiphop-artister, før han i 2018 bestemte seg for å begynne forme sitt eget soloprosjekt, sammen med tvillingbroren Nahom. Et par demoer senere var teamet rundt ham på plass og i 2020 slapp Natnael debutsingelen «Beom», tett fulgt opp av «KL.5». Begge gikk rett inn på P3s spillelister, og førte til samarbeid med noen av landets største artister, som Cezinando og Arif. Første EP slippes i løpet av høsten og vi gleder oss til å få en smakebit av hva han har på lager, under avslutningen av Oslo World 2020.

Kapteinen 2019 JVK Highress 0006

Also Recommended

Web backgrounds 3
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World at Oslo Pride

Oslo Pride Park

Friday 28. june

Concert starts 17.00

BVD19 1

For childern

Children's Arts Exploration Day

Grønland kulturstasjon og Asylet

Saturday 19. october

Starts at 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For children

Children's Arts Exploration Day

Grønland kulturstasjon og Asylet

Sunday 20. october

Starts at 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Opening Concert

Marisa Monte - Few tickets left!

Oslo Konserthus

Monday 28. october

Concert starts 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tuesday 29. october

Concert starts 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tuesday 29. october

Concert starts 21.00