Return to Content

Om oss

Etter 18 år som en del av Rikskonsertene, ble Oslo World Music Festival (OWMF) høsten 2011 en selvstendig stiftelse. I dag fremstår festivalen som den fremste verdensmusikkfestivalen – ikke bare i Norge, men i Norden og Europa. Festivalen ble blant annet i 2014, for femte år på rad, kåret til å være blant de 25 beste internasjonale festivalene i verden av det britiske musikkmagasinet Songlines.

Hvert år presenterer vi artister fra alle verdenshjørner, og mange kjente navn har besøkt Oslo for aller første gang gjennom festivalen. OWMF presenterer musikk fra hele verden, med hovedfokus på Asia, Afrika og Latin-Amerika. Festivalens formål er å drive en årlig musikkfestival med høy kunstnerisk kvalitet og samfunnsmessig brodd. Vi har en ambisjon om å nå ut til ett bredt, musikkelskende og nysgjerrig publikum. Alle er velkomne hos oss!

Festivalen har også som oppgave å utvikle ulike tiltak som styrker verdensmusikkens plass i Norge. OWMF har bevist at dette er et formål vi har lykkes med, både gjennom å løfte frem viktige saker som musikksensuren i Mali og Russland, og ved å invitere artister med hjertesaker og samfunnsbrodd.

Festivalsjef, Alexandra Archetti Stølen, ble i 2013 kåret til president i sin andre periode av det Europeiske Forumet for verdensmusikkfestivaler (EFWMF) som består av 57 medlemsfestivaler fra 31 land. Dette vervet har knyttet vår festival nærmere mange store festivaler og byer i hele verden. Vi ser på det som en stor verdi også for promoteringen av Oslo som en viktig kulturhovedstad i Europa.

Årets festival

Oslo World Music Festival går i 2015 inn i sitt 22. år, og går av stabelen fra 27. oktober til 1.november. Disse seks dagene kan du oppleve mer enn 300 artister fra hele verden, opptre på mer enn 15 ulike scener over hele Oslo. Det blir alt fra flamenco, soul og fado til elektronika, hip hop og ørkenblues.

Festivalen skal også i år inkludere andre kunstuttrykk som styrker profilen; utstillinger, seminarer, workshops, og tverrkunstneriske uttrykk. Festivalen skal også fortsette satsningen med et eget prosjekt for og med ungdom, samt styrke familiekonserttilbudet. I 2015 vil vi ta i bruk større deler av byen, og være synlige gjennom hele året, med blant annet Vårt Nabolag 22. august og Musikkfest Oslo 6.juni.

Velkommen!

Legg igjen en kommentar