Return to Content

Om oss

Oslo World er en av Europas ledende musikkfestivaler i sitt slag, og går i 2018 inn i sitt 25. år. Festivalen går av stabelen fra 30.oktober til 4.november. På disse seks dagene kan man oppleve artister fra hele verden, på ulike scener over hele byen – Oslo World presenterer musikk i alle slags sjangere, fra hele verden. Vi gir verden til Oslo og Oslo til verden. 

Tidligere kjent som Oslo World Music Festival har festivalen foretatt en liten, men ikke ubetydelig navneendring – “Oslo World Music Festival” er blitt til “Oslo World”. Det er flere grunner til det. Den mest åpenbare er at “world music” sier lite eller ingenting om musikken vi har på programmet. Vårt program er fullt av musikalske opplevelser av svært høy kvalitet, med helt spesifikke og distinkte opphav. 

Det andre som navnebyttet peker mot, er at Oslo World er en festival som inneholder mer enn musikkopplevelser. Fjorårets seminarprogram var det mest ambisiøse så langt – og festivalen inviterte blant annet designere, arkitekter, dansere og skuespillere til Oslo under festivaluka. 

I tillegg til festival i uke 44 hvert år, har stiftelsen Oslo World ulike typer arrangementer og prosjekter gjennom året – som mottaksfestivalen VårtNabolag, Beirut & Beyond i Libanon, Musikkfest Oslo, turnévirksomhet, seminarer og konserter.

Gjennom kvalitetsmusikk fra hele verden, med et spesielt fokus på Afrika, Asia, Midtøsten og Latin-Amerika, ønsker Oslo World å styrke fri kulturell utfoldelse og ytringsfrihet, og skape en arena der Oslos borgere møter tilreisende gjester med ulik kulturell bakgrunn og erfaring.

Bli kjent med Oslo World gjennom festivalfilmen vår fra 2016:

Bakgrunn

Etter 18 år som en del av Rikskonsertene, ble Oslo World (OW) høsten 2011 en selvstendig stiftelse. Festivalens formål er å drive en årlig musikkfestival med høy kunstnerisk kvalitet og samfunnsmessig brodd. Vi har en ambisjon om å nå ut til ett bredt, musikkelskende og nysgjerrig publikum. Alle er velkommen hos oss!

Festivalen har også som oppgave å utvikle ulike tiltak som styrker musikk fra ikke-vestlige land sin plass i Norge. OW har bevist at dette er et formål vi har lykkes med, både gjennom å løfte frem viktige saker som musikksensuren i Mali og Russland, og ved å invitere artister med hjertesaker og samfunnsbrodd til festivalen.

Festivalsjef, Alexandra Archetti Stølen, ble i 2016 kåret til president i sin fjerde periode av det Europeiske Forumet for verdensmusikkfestivaler (EFWMF) som består av 57 medlemsfestivaler fra 31 land. Dette vervet har knyttet vår festival nærmere mange store festivaler og byer i hele verden. Vi ser på det som verdifullt også i promoteringen av Oslo som en kulturhovedstad i Europa.

I dag fremstår festivalen som en av de fremste i sitt slag – ikke bare i Norge, men i Norden og Europa. Oslo World ble blant annet i 2016, for syvende år på rad, kåret til å være blant de 25 beste internasjonale festivalene i verden av det britiske musikkmagasinet Songlines.

Legg igjen en kommentar