Return to Content

Om oss

Årets festival 2016 

Oslo World Music Festival går i 2016 inn i sitt 23. år, og går av stabelen fra 1. til 6. november. Disse seks dagene kan du oppleve mer enn 300 artister fra hele verden, opptre på mer enn 15 ulike scener over hele Oslo. Det blir alt fra flamenco, soul og fado til elektronika, hip hop og ørkenblues.

Festivalen skal også i år inkludere andre kunstuttrykk som styrker profilen; utstillinger, seminarer, workshops, og tverrkunstneriske uttrykk. Festivalen skal også fortsette satsningen med et eget prosjekt for og med ungdom, samt styrke familiekonserttilbudet. I 2016 vil vi ta i bruk større deler av byen, og være synlige gjennom hele året, med blant annet Vårt Nabolag som er en festivaldag på ulike asylmottak i Norge.

 

                            —————–VELKOMMEN!————————

Festival i levende bilder:

Bli kjent med OWMFs gjennom festivalfilmen vår fra 2015, som er produsert av Perfektum Partisipps Danby Choi og Christopher Helberg:

(PS: Vi anbefaler å se den i Youtube-vindu i 1080p HD)

Bakgrunn

Etter 18 år som en del av Rikskonsertene, ble Oslo World Music Festival (OWMF) høsten 2011 en selvstendig stiftelse. Hvert år presenterer vi artister fra alle verdenshjørner, og mange kjente navn har besøkt Oslo for aller første gang gjennom festivalen. OWMF presenterer musikk fra hele verden, med hovedfokus på Asia, Afrika og Latin-Amerika. Festivalens formål er å drive en årlig musikkfestival med høy kunstnerisk kvalitet og samfunnsmessig brodd. Vi har en ambisjon om å nå ut til ett bredt, musikkelskende og nysgjerrig publikum. Alle er velkomne hos oss!

Festivalen har også som oppgave å utvikle ulike tiltak som styrker verdensmusikkens plass i Norge. OWMF har bevist at dette er et formål vi har lykkes med, både gjennom å løfte frem viktige saker som musikksensuren i Mali og Russland, og ved å invitere artister med hjertesaker og samfunnsbrodd.

Festivalsjef, Alexandra Archetti Stølen, ble i 2016 kåret til president i sin fjerde periode av det Europeiske Forumet for verdensmusikkfestivaler (EFWMF) som består av 57 medlemsfestivaler fra 31 land. Dette vervet har knyttet vår festival nærmere mange store festivaler og byer i hele verden. Vi ser på det som en stor verdi også for promoteringen av Oslo som en viktig kulturhovedstad i Europa.

I dag fremstår festivalen som den fremste verdensmusikkfestivalen – ikke bare i Norge, men i Norden og Europa. Festivalen ble blant annet i 2015, for sjette år på rad, kåret til å være blant de 25 beste internasjonale festivalene i verden av det britiske musikkmagasinet Songlines

Legg igjen en kommentar