Web backgrounds 1
Estrella Morente Oslo World2018 Lars Opstad 031 2
Web backgrounds 1
29.09.2022

Tilgjengelighet under festivalen

Oslo World er opptatt av å kunne være en festival for alle, også om man har behov for litt ekstra tilrettelegging.

Vi samarbeider med etablerte scenehus i Oslo og omegn med god tilgjengelighet på de fleste stedene. I noen lokaler vil det dessverre være noen begrensninger. Alle våre arrangementer vil ha tilgjengelighetsinformasjon på nettsiden.

Dersom du har andre behov eller spørsmål knyttet til tilgjengelighet ta gjerne kontakt med oss i forkant av festivalbesøket. Dette for at vi kan gi deg den informasjonen du trenger og tilrettelegge på best mulig måte. Send en e-post til maria@osloworld.no.

Ledsagerbevis: Personer med ledsagerbevis går gratis. Den som ledsages kjøper billett. Ledsager kan sitte sammen med den de ledsager. De fleste spillestedene har et opplegg for når man kjøper billetter, men dersom dette ikke er tilfelle, send en e-post til mira@osloworld.no for å få tilsendt ledsagerbillett.

Dansens Hus

Salene er tilrettelagt for rullestolbrukere og billettsalg foregår ved nedsenket skranke.

Kommer du med bil og skal parkere, er det enklest å parkere på Vulkan P- Hus. Parkeringshuset har reserverte HC – plasser, og det er heis ned til bakkeplan.

Dersom du skal slippes av bil, er det enklest å gjøre dette ved vår administrasjonsinngang i krysset vulkan/Møllerveien. Derfra er det ca. 30 meter til hovedinngangen.

Det er tilgjengelig håndsprit i foajeen.

Salene har dessverre ikke teleslynge.

Blå

Det er trinnfri inngang til våre arrangementer og toaletter. Vi har ikke ledige parkeringsplasser for publikum.

Ved behov for transport direkte til og fra BLÅ anbefaler vi å benytte en av de mange taxiene som er tilgjengelige i Brenneriveien. Ca 20 meter fra taxiholdeplass til inngangsdør.

Operaen

Den Norske Opera og Ballett har et begrenset antall rullestolplasser. Plassene selges bare over telefon eller i billettluken.

Det er tre handikap-parkeringsplasser i Operagaten, ca. 150 meter fra marmorbrua inn til Operaen.

Salene har teleslynge.

Rockefeller

Vi ber om at rullestolbrukere tar kontakt med oss per telefon eller mail på forhånd, så vi har en oversikt, og på best mulig måte kan tilrettelegge. For å sikres så god plass som mulig oppfordres rullestolbrukere til å møte opp tidlig (ikke senere enn døråpning). Se informasjon om åpningstider på Rockefeller, John DEE og Sentrum Scene her. Ledsagerbevis gir ikke fri adgang til våre konserter. NB! Det er begrenset antall plasser for rullestol på alle tre scener.

På Rockefeller benyttes vanlig publikumsinngang der rullestolbrukere får hjelp av husets vakter til å komme seg opp en bakke og inn i konsertlokalet. Det er også muligheter for å kunne bruke heis. Dette må avtales på forhånd.

Mail: post (@) rockefeller.no

Plassering av rullestoler
Av brannsikkerhetsmessige årsaker tillates ikke rullestoler på noen av galleriene på Rockefeller. På en forhøyning på venstre side av konsertsalen på Rockefeller tillates et begrenset antall manuelle rullestoler på hvert arrangement. Vakter må løfte rullestolene opp og ned av forhøyningen. Av brannsikkerhetsmessige årsaker tillates ikke plassering av elektriske/motordrevne rullestoler på denne forhøyningen.

Toalett for rullestolbrukere
Det er et nytt handikaptoalett i Loungebar (sidelokalet på Rockefeller). I tillegg er det store dametoalettet, som befinner seg under trappen til galleriene, tilpasset rullestoler. Døren inn til dette toalettet er 77 cm bred. Toalettavlukket er 115 cm X 107 cm. Det er støttehåndtak i gulvene. Dette avlukket benyttes av begge kjønn. Ta kontakt med personalet for assistanse.

Handikapparkering
Parkering må skje i gatene i nærheten. Nærmeste handikapparkering er i Badstugaten (rundt hjørnet for publikumsinngang til Rockefeller).

Cosmopolite

Cosmopolite Scene ønsker å være inkluderende og tilgjengelig for alle.

Møblering
Vi har mange arrangementer av ulik størrelse, med forskjellig oppsett av salene, slik at vi kan tilpasse oss best mulig.

Rullestoler
Rullestoler kjører opp en rampe på høyre side av inngangen. Fra inngangspartiet er det en rullestolheis opp trappen til salene.
Her er HC-toalett, barer og HC-plasser på ett plan. Av brannsikkerhetsmessige årsaker tillates ikke rullestoler på galleriet.

Ledsagerbevis:
Vi har ledsagerordning på alle våre egenproduksjoner.

Handikap parkering:
Det er reserverte plasser rett over gaten for inngangen vår.

Ta gjerne kontakt med oss på info@cosmopolite.no på forhånd, slik at vi kan tilrettelegge best mulig etter dine behov.

Melahuset

Melahuset har lett atkomst og god fremkommelighet. Har HC-toalett.Melahuset ligger i Mariboes gate 8. Det er én HC-parkering utenfor inngangen.
Taxi kan stoppe rett utenfor inngangen.

Offentlig transport:
Melahuset ligger i nærhet til stopp for både trikk, t-bane, tog og buss.
Tog: nærmeste stopp er Oslo Sentralstasjon (10 min unna Melahuset).
T-bane: nærmeste stopp er Jernbanetorget, Grønland eller Stortinget.
Buss, trikk: nærmeste stopp er Brugata.

Ledsagerbevis:
Melahuset aksepterer ledsagerbevis på alle konserter.
Ta kontakt med Ticketmaster på 815 33 133 for bestilling

Parkteatret

Parkteatret Scene har toalett for rullestolbrukere. Det er trinnfri inngang til konsertsalen. Salen er delt i to deler adskilt av et trappetrinn, men begge deler av salen har adkomst fra gangen. Parkteatret har ikke teleslynge.

Victoria Nasjonale Jazzscene

Victoria har toaletter tilrettelagt for personer med nedsatt funksjonsevne og fleksible møbler på åpne gulv, og derfor alltid plass til rullestoler. Vanlig publikumsinngang kan benyttes av rullestolbrukere.

Da Victoria må forholde seg til fastsatte kapasitetsbestemmelser, oppfordrer vi ledsagere til å kontakte dem samtidig med billettkjøp. Ta kontakt her eller tlf: 23 89 69 23.

Sentrum Scene

På Sentrum Scene benyttes ordinær publikumsinngang. Ta direkte kontakt med vaktene i døren ved ankomst. Det er ingen trapper eller hindringer frem til området tilpasset rullestolbrukere. Adkomsten til Sentrum Scene og nærområdet er utarbeidet i samarbeid med Norges Blindeforbund, Norges Handikapforbund, Det sentrale eldreråd og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon.

Plassering av rullestoler
En egen balkong på galleriet med plass til totalt seks rullestoler, med meget god sikt til scene og god lyd, er reservert og tilpasset rullestolbrukere ved Sentrum Scene. Vi må prioritere rullestolbrukere framfor ledsagere på disse plassene, men vi bestreber til enhver til tid å tilrettelegge ønsker og behov. Vi kan allikevel ikke love at ledsager(e) og rullestolbruker får sitte sammen, men gjør selvfølgelig alt vi kan for å tilfredsstille og tilpasse. De som på forhånd har tatt kontakt med oss, vil gis prioritet. NB! Vi tillater ikke rullestoler i hovedsal pga. brannsikkerhet.

Toalett for rullestolbrukere
Dessverre er rullestoltoalettet på Sentrum Scene kun tilgjengelig via trapper eller heis. Ta kontakt med vaktene ved hovedinngangen, som vil eskortere via bakgang. Av sikkerhetsmessige årsaker kan vi ikke tillate usikret transport av rullestoler i hovedtrapp i publikumsområdet, og overtredelse kan medføre bortvisning fra våre lokaler.

Parkering/transport tilpasset bevegelseshemmede
Ved Sentrum Scene er nærmeste parkering for bevegelseshemmede i Torggaten (ved Deli de Luca). Eventuell taxi eller annen transport, henvises til samme område for av og påstigning. Nærmeste trikkestopp er Brugata, hvor stasjon er tilpasset rullestolbrukere. Nærmeste bussholdeplass tilpasset rullestolbrukere er (nye) Hammerborggata.

Kafé Hærverk

Kafé Hærverk har en heis for rullestolbrukere, men den er dessverre ødelagt. Vi ber alle som har behov for tilrettelegging på Hærverk om å ta kontakt på maria @ osloworld.no så finner vi løsninger.

Oslo Konserthus

Benytter du rullestol, ta gjerne kontakt med billettluken før du kjøper billett.

Er du avhengig av rullestol eller har problemer med å gå trapper, benytt heisene i hovedfoajeen til etasjeplanet hvor du har plass. Kom i god tid før konserten starter slik at vi kan hjelpe deg å finne fram til plassen din. Hvis du bruker en stor rullestol, vennligst ta kontakt med oss i god tid i forveien slik at vi kan gjøre besøket hos oss så bra som mulig. Kommer du med bil og benytter Konserthusets reserverte rullestolplasser (OBS! Betaling også på rullestolplassene!), kan du bruke Konserthusets kontor- og sceneinngang. Innkjøring og evt. parkering er parkeringsplassen under Konserthuset, Munkedamsveien 14. Resepsjonsvakten henviser deg videre. Store Sal har egne plasser for rullestol på rad 20 og 21. Store elektriske rullestoler må benytte rad 21. Vær obs på at gulvet heller litt på rad 21 og at man må sette på bremsene på rullestolen.

Teleslynge er installert i Store Sal og gir best virkning på radene 8 til og med 14.
Det er ikke teleslynge på radene 21 til 36.
Det er desverre IKKE teleslynge i Lille Sal.

Kontakt: post@okh.no

Kulturkirken Jakob

Som en del av restaureringen av Jakob kirke er det planlagt oppbygging av rampe ved inngangen på nordre side. Denne er ennå ikke ferdigstilt, og som en mellomløsning har Kulturkirken fått laget en egen mobil rampe, som vi kan sette ut når det er behov for det.

For avviklingen av innslipp til forestillinger i kirken, er det best om vi kan få beskjed om behovet for rullestolrampe i forkant av arrangementet, slik at vi kan ha rampen klar.

Kirken har også lett tilgjengelig handicaptoalett.

Kontakt:
jakob@kkv.no

Riksscenen

Riksscenen har et begrenset antall rullestolplasser. Har du behov for tilpasning grunnet funksjonsvariasjoner, ber vi deg kontakte Riksscenen. Kontakt gjerne en av våre publikumsverter ved ankomst for bistand. Riksscenen har handicaptoalett og heis i tilknytning til alle konsertsaler.

Kontakt: post@riksscenen.no

Emanuel Vigeland museum

Museet er ikke bygget for rullestolbrukere, men trappene utenfor museet er lave og med litt hjelp pleier det å gå bra å komme seg inn. Døren inn til selve mausoleet er smal, 62 cm bred, 152 cm høy og 50 cm dyp. Noen rullestoler er derfor for brede til å komme inn. Inne i mausoleet er det et stort og flatt gulv uten høye terskler eller trinn.

Ta gjerne kontakt på maria @ osloworld.no, så kan vi se hva vi kan få til med hjelp av de som jobber under konserten.

Sentralen

Sentralen er universelt utformet, og alle lokalene på Sentralen er tilpasset rullestolbrukere - med heistilgang, brede dører og HC-toaletter tilknyttet alle etasjer.

Nobels Fredssenter

Museet er tilrettelagt for deg som er bevegelseshemmet. De har rampe ved inngangen og heis mellom de to etasjene. Handikaptoalett tilgjengelig.

Grønland kulturstasjon

Det er mulig å kjøre helt frem til Interkulturelt Museum, og hele bygget og bakgården er tilgjengelig fra rullestol. Det går heis mellom etasjene og det finnes toalett for rullestolbrukere. Noen av klasserommene, der det foregår verksteder under Barnas verdensdager, kan ha for trange inngangspartier for visse typer rullestoler.

Vennligst ta kontakt på forhånd, med gunnar @ osloworld.no, så tilrettelegger vi så godt vi kan.

Internasjonalen

Det er mulig å kjøre helt frem til Internasjonalen og begge etasjene er tilgjengelige for rullestolbrukere. Dessverre har Internasjonalen ikke egne handikaptoalett.

Ta kontakt med maria @ osloworld.no på forhånd, så kan vi tilrettelegge for en best mulig opplevelse.

Feber

Det er trapper på hver side av bygget, men også en heis i midten av bygget.
Dessverre har Feber ikke egne handikaptoalett.

Ta kontakt med maria @ osloworld.no på forhånd, så kan vi tilrettelegge for en best mulig opplevelse.

Cafeteateret

Cafeteateret er et gammel bygg som dessverre ikke har universell utforming, men vi bistår gjerne publikum der det lar seg gjøre. Dersom man tar kontakt i god tid kan vi se på mulighetene for tilrettelegging.

Kontakt: maria @ osloworld.no

Jaeger

En rampe og heis gir tilgang til alle lokaler, med noen fasiliteter som krever ytterligere assistanse fra ansatte. Det er dessverre ingen tilgjengelige WC-fasiliteter på stedet, men en heis, som er tilgjengelig fra inngangspartiet, gir tilgang til et privat toalett som er tilgjengelig for rullestolbrukere. Det kreves assistanse fra våre ansatte for å få tilgang, og det er ikke et tilgjengelig WC-anlegg.

1./Første etasje

Tilgang via et smug fra gaten med en stigning på omtrent 30 grader. Fortauet har et skråstilt adkomstpunkt fra gaten. En dørkarm skaper en 90 mm gulvhindring i døråpningen. Gårdsplassen er tilgjengelig via smuget, eller gjennom baren.

En dørkarm skaper et 5 mm trinn fra baren til gårdsplassen vår.

Nedre etasje

Heis er tilgjengelig fra smuget og assistanse fra en medarbeider er nødvendig.

Ta kontakt med maria @ osloworld.no på forhånd, så kan vi tilrettelegge for en best mulig opplevelse.

Flere nyheter

Web backgrounds 4