Web backgrounds 5
Small Ghetto Kumbe Oslo World 2023 Lars Opstad 056
Web backgrounds 5
31.03.2022

Festivalnettverket "Movement"

Fem arrangører går sammen om å presentere artister fra hele verden, i fem norske byer.

Våren 2022 annonserte Oslo World etableringen av Movement-nettverket - et samarbeid bestående av arrangører i fem norske byer. Bergen Internasjonale Musikkfestival i Bergen, i tillegg til at det i tre andre byer ble etablert helt nye festivaler - Skien World, Molde Mundo og Tromsø World. Hvert år inviterer Oslo World artister fra hele verden til hovedstaden i uke 44. Med dette nye nettverket ønsker vi å sørge for at flere musikkelskere, over hele landet, drar nytte av dette arbeidet. På sikt håper vi at nettverket kan vokse og strekke seg over enda flere byer i Norge.

Movement-nettverket er et festivalsamarbeid mellom Oslo World og arrangører i Tromsø,

Skien, Molde, Bergen og Stavanger (ny partner av året). Målet er å presentere musikk fra hele verden for publikum rundt om i landet og gjøre Norge til et mer attraktivt konsertstoppested for artister fra hele verden. I 2023 ble 14 artister/band sendt på turné i Norge.

Til sammen ble det 40 konserter, med artister fra Norge, UK, Ghana, Tuva, Colombia, Mexico, Tyrkia, Serbia, Bosnia, Senegal, Sri Lanka, Burkina Faso, Belgia, Uganda, Brasil, Vietnam, Kongo og Mali.

Small Huun Huur Tu Oslo World 2023 Darja Olsevskaja 07
Huun Huur Tu var en av fjorten artister på turné, i 2023.

I de 18 årene fra Oslo Worlds oppstart i 1994 og frem til festivalen ble skilt ut av Rikskonsertene, arrangerte vi turneer på skoler og spillesteder over hele Norge, med artister fra hele verden. Siden har vi sett på mulighetene til å igjen være en del av et slikt nettverk. Tiden fremover i det norske konsertmarkedet vil være preget av at en rekke aktører ikke har den samme muligheten til å ta risiko som tidligere. Ved å skape flere stoppesteder for internasjonale artister, og mer samarbeid, kan vi gjøre det tryggere og mer attraktivt å booke internasjonalt og mangfoldig.

Flere nyheter

Web backgrounds 7