Oslo World Web backgrounds 2023 large10
IMG 8981
Oslo World Web backgrounds 2023 large10
31.03.2022

Nytt festivalnettverk

Fem arrangører går sammen om å presentere artister fra hele verden, i fem norske byer, høsten 2022.

Oslo World er stolte av å kunne annonsere etableringen av Movement-nettverket - et festivalsamarbeid med arrangører i Bergen, Tromsø, Skien og Molde om å presentere musikk fra hele verden i Norge.

Samarbeidet består av arrangører i 5 norske byer. Bergen Internasjonale Musikkfestival i Bergen, i tillegg til at det i tre andre byer etableres helt nye festivaler - Skien World, Molde Mundo og Tromsø World. Hvert år inviterer Oslo World artister fra hele verden til hovedstaden i uke 44. Med dette nye nettverket ønsker vi å sørge for at flere musikkelskere, over hele landet, drar nytte av dette arbeidet. På sikt håper vi at nettverket kan vokse og strekke seg over enda flere byer i Norge.

Oslo World velger seg hvert år et overhengende tema som gir retning til bookingen, både musikalsk og på seminarprogrammet. I år er temaet Movement, bevegelse. Vi har valgt dette begrepet av en rekke årsaker som føles relevant i 2022. De siste årene har musikkelskere over hele verden savnet å kunne bevege seg på konserter. Det handler om politiske bevegelser, og det handler om hvordan musikk blir lydsporet til dem. Det handler om betydningen av bevegelse over landegrenser og kontinenter for fremdrift i kulturen. Norge har dratt nytte av en sterk og mangfoldig hjemlig musikkscene de siste to årene, men vi er også blitt minnet om hvor viktig impulser fra utlandet er. Bevegelse skaper, kort sagt, nye bevegelser.

Ikke minst handler det om Movement-nettverket. I årene fremover ønsker vi å samarbeide om at et utvalg av artistene som kommer til Oslo World også besøker andre norske byer. Vi er en av Norges største internasjonale festivaler, men når vi jobber med den globale musikkscenen, er det nyttig å minne seg selv på at vi tross alt ligger i periferien. Å bidra til at det er muligheter for mangfoldige musikkopplevelser ellers i Norge rundt vår festival, gjør forhåpentligvis også oss til et mer attraktivt stoppested i årene som kommer.

Les mer om turneen i uke 44!

Oslo World stab 2022 Lars Opstad 046

Disse 5 byfestivalene har allerede før lanseringen 4. april blitt en stor global familie. Vi har fått artister som PONGO til å velge Molde fremfor København, og vi vil lansere flere navn sammen utover våren.

Alexandra Archetti Stølen, festivalsjef Oslo World

I de 18 årene fra Oslo Worlds oppstart i 1994 og frem til festivalen ble skilt ut av Rikskonsertene, arrangerte vi turneer på skoler og spillesteder over hele Norge med artister fra hele verden. Siden har vi sett på mulighetene til å igjen være en del av et et slikt nettverk. Tiden fremover i det norske konsertmarkedet vil være preget av at en rekke aktører ikke har den samme muligheten til å ta risiko som tidligere. Ved å skape flere stoppesteder for internasjonale artister, og mer samarbeid, kan vi gjøre det tryggere og mer attraktivt å booke internasjonalt og mangfoldig. Det kan hende at mange av oss i festivalfeltet bør tenke nytt om eksklusivitet fremover. Hva er egentlig verdien av å kunne annonsere at en internasjonal booking spiller “sin eneste konsert” i Norge eller Skandinavia, for den del, hos oss? I en situasjon hvor det norske konsertmarkedet kan risikere å bli mindre, tror vi på samarbeidets kraft og at det å annonsere artister i fem norske byer faktisk smeller hardere enn å si “bare i Oslo”.

Pongo og Chango Spasiuk er de første artistene som annonseres til denne høstens konserter og flere kommer. Vi gleder oss til å jobbe sammen med erfarne og ambisiøse arrangører i Skien, Tromsø, Bergen og Molde om å skape nye bevegelser i Norge.

Les mer om turneen i uke 44!

Flere nyheter

Oslo World Web backgrounds 2023 large10