Web backgrounds 7
Vaart Nabolag2018 Refstad Lars Opstad 314 1
Web backgrounds 7

VårtNabolag

Nabolagfestival på mottaket!

I år arrangeres VårNabolag 9. juni på Ringsaker mottakssenter.

Siden 2009 har Oslo World invitert beboere fra norske asylmottak til vår årlige musikkfestival. Tiltaket har resultert i deltagelse, frivillighet og dialog mellom asylsøkere, konsertpublikum og artister fra hele verden. For mange av beboerne som kommer uten familie og venner, har invitasjonen til festivalen hatt stor betydning i en prøvende tid.

I august 2014 arrangerte vi VårtNabolag for første gang, på Torshov Transittmottak. Siden den gang har vi arrangert VårtNabolag tolv ganger, på fem mottak, i fire ulike kommuner. Ved å arrangere en dags musikkfestival på et asylmottak ønsker vi å bidra til deltagelse, frivillighet og dialog mellom asylsøkere og de som bor i nabolaget. Å skape noe sammen og å skape et fellesskap rundt musikk, kultur og mat, tror vi er helt avgjørende for videre integrering.

«Møter mellom mennesker, kunstnere og publikum skaper interesse og forståelse for de verdier som ligger i andres kulturuttrykk. VårtNabolag er en av festivalens viktigste helårssatsinger og understreker festivalens mål om å være en arena for kvalitetsmusikk med en samfunnsmessig brodd»

Alexandra Archetti Stølen, festivalsjef Oslo World

Vaart Nabolag2018 Refstad Lars Opstad 236 1

Selv om covid-19 satte en stopper for VårtNabolag og mottakene vi har jobbet med tidligere nå er nedlagt, ble VårtNabolag en vellykket satsning i 2022. For første gang ble festivalen, med tilhørende arrangementer, gjennomført på Ringsaker mottakssenter. Med et sterkt musikalsk program og aktivitetstilbud ble festivalen en møteplass som samlet beboerne på mottaket og nabolaget. Vi mener at det å være publikum sammen – å kunne dele for eksempel en konsertopplevelse – er et enkelt, men betydningsfullt fellesskap å delta i.

Dersom du bor i nærheten av et mottak og ønsker å arrangere VårtNabolag i din hjemby, ta gjerne kontakt på info@osloworld.no.