Oslo World Web backgrounds5 2022
Vaart Nabolag2018 Refstad Lars Opstad 314 1
Oslo World Web backgrounds5 2022

VårtNabolag

Nabolagfestival på mottaket!

Bli med på VårtNabolag på Ringsaker mottakssenter 4. september!

Siden 2009 har Oslo World invitert beboere fra norske asylmottak til vår årlige musikkfestival. Tiltaket har resultert i deltagelse, frivillighet og dialog mellom asylsøkere, konsertpublikum og artister fra hele verden. For mange av beboerne som kommer uten familie og venner, har invitasjonen til festivalen hatt stor betydning i en prøvende tid.

I august 2014 arrangerte vi VårtNabolag for første gang, på Torshov Transittmottak. Siden den gang har vi arrangert VårtNabolag tolv ganger, på fem mottak, i fire ulike kommuner. Ved å arrangere en dags musikkfestival på et asylmottak ønsker vi å bidra til deltagelse, frivillighet og dialog mellom asylsøkere og de som bor i nabolaget. Å skape noe sammen og å skape et fellesskap rundt musikk, kultur og mat, tror vi er helt avgjørende for videre integrering.

«Møter mellom mennesker, kunstnere og publikum skaper interesse og forståelse for de verdier som ligger i andres kulturuttrykk. VårtNabolag er en av festivalens viktigste helårssatsinger og understreker festivalens mål om å være en arena for kvalitetsmusikk med en samfunnsmessig brodd»

Alexandra Archetti Stølen, festivalsjef Oslo World

Vaart Nabolag2018 Refstad Lars Opstad 236 1

I utgangspunktet skulle vi arrangert VårtNabolag på Refstad transittmottak og Vang Mottakssenter i år. Dessverre måtte begge arrangementene avlyses av hensyn til smittevern. Neste år håper vi å komme sterkere tilbake. Vi mener at det å være publikum sammen – å kunne dele for eksempel en konsertopplevelse – er et enkelt, men betydningsfullt fellesskap å delta i.

VårtNabolag passer for både store og små. Det er ingen aldersgrense og alle aktiviteter er gratis!