Web backgrounds 1
45263459 1922733187780834 7407057812217397248 o
Web backgrounds 1

Oslo World

I tillegg til festivalen hvert år, står Oslo World for en rekke arrangementer gjennom året.

Oslo World er en av Europas ledende festivaler for musikk fra Latin-Amerika, Afrika, Asia og Midtøsten. I 2024 går festivalen av stabelen fra 28. oktober - 3. november. Oppgaven har vært uendret siden festivalen startet opp i 1994: Å bringe verden til Oslo og Oslo til verden.

Oslo World har vokst gjennom årene. Sjangerspennet er blitt større og det utenommusikalske programmet, bestående av seminarer, kunstutstillinger og andre uttrykk, er blitt mer og mer ambisiøst for hvert år. Mer enn noensinne eksisterer festivalen i kraftfeltet mellom kunstneriske uttrykk og politiske debatter, noe som også kommer til syne i temaet vi velger oss hvert år, som er retningsgivende både for den musikalske og den utenommusikalske bookingen. Oslo World har blant annet invitert aktivister, designere, kunstnere, arkitekter, dansere og skuespillere til Oslo.

Utopier Afrika Oslo World2019 Lars Opstad 001
Oslo Worlds seminarprogram blir mer ambisiøst for hver år.

I tillegg til festivalen i uke 44 hvert år, står stiftelsen Oslo World i dag for en rekke arrangementer gjennom året. VårtNabolag arrangeres på transittmottak over hele landet – her møtes flyktninger og lokalsamfunn for å knytte tettere bånd gjennom deling av kultur og matopplevelser. Siden 2013 har festivalen også vært med på å arrangere Beirut & Beyond i Libanon. I tillegg til dette kommer ansvaret festivalen i dag har for Barnas verdensdager, samt arrangementer, seminarer og konserter gjennom året.

Vaart Nabolag2018 Refstad Lars Opstad 033 1
VårtNabolag på Refstad transittmottak

Men selv om festivalen har vokst og oppgavene er blitt flere og mer varierte, er målet i bunn og grunn det samme som da vi startet opp: Gjennom kvalitetsmusikk fra hele verden, med et spesielt fokus på Afrika, Asia, Midtøsten og Latin-Amerika, ønsker vi i Oslo World å styrke fri kulturell utfoldelse og ytringsfrihet, og skape en arena der Oslos borgere møter tilreisende gjester med ulik kulturell bakgrunn og erfaring.

Når?

Uke 44 hvert år. I 2024 er det festival fra 28. oktober - 3. november.

Styre

Cecilie Hellestveit
Anne Moberg
Wilfred Vuillaume
Thomas Prestø
Rob Waring
Nora Paynter Gundersen
Emnet Kebreab

Bakgrunn

Etter 18 år som en del av Rikskonsertene, ble Oslo World høsten 2011 en selvstendig stiftelse. Festivalens formål var, og er, å drive en årlig musikkfestival med høy kunstnerisk kvalitet og samfunnsmessig brodd. Vi har en ambisjon om å nå ut til et bredt, musikkelskende og nysgjerrig publikum.

Festivalen har også som oppgave å utvikle ulike tiltak som styrker posisjonen musikk fra ikke-vestlige har i Norge. Dette er et formål vi har jobbet med, både gjennom å løfte frem viktige saker som musikksensuren i Mali og Russland, og ved å invitere artister med hjertesaker og samfunnsbrodd til festivalen.

Les årsrapporten fra Oslo World 2023 her!

Wp wp content uploads 2017 06 Miljfyrtarn norsk farger

Oslo World er Miljøfyrtårn-sertifisert!

Som Miljøfyrtårn tar vi bærekraft på alvor, og jobber kontinuerlig
med miljøforbedringer og med å redusere våre klima- og miljøutslipp.

Les mer i vår miljørapport