Årsrapport

Oslo World 2020 var den 27. festivalen i rekken og den første i sitt slag. På grunn av den pågående pandemien, med restriksjoner for både reising og publikumskapasitet, måtte vi programmere helt annerledes enn i et vanlig år.

Til syvende og sist endte vi opp med en versjon preget av en bredde og en kvalitet vi kunne stått inne for i et “vanlig” år. Oslo World 2020 presenterte over 30 konserter, med rundt 200 musikere, fra hele landet, på store og små scener, over hele byen. Oslo er en liten, musikalsk verdensby. Det har vi visst lenge, det har vi også snakket om og skrytt av. Men sjelden har vi hatt like stor glede av akkurat det som i 2020 - og i tiden som kommer.

I tillegg til festivalen i uke 44 hvert år, står stiftelsen Oslo World Music Festival for en rekke arrangementer gjennom året, som VårtNabolag, Barnas verdensdager Norge og Beirut & Beyond. En del av disse arrangementene måtte avlyses, gjennomføres med begrenset publikum og/eller digitalt i år, på grunn av C-19. Til gjengjeld ble nye prosjekter igangsatt og Oslo World nådde ut til nye publikumsgrupper og samarbeidspartnere gjennom bl. annet maptheworld.no, Oslo World Live Session, Utopian Manifesto og Keychange.

Les årsrapporten fra 2020 her.