Web backgrounds 6
Vartnabolag Facebook 2024 v2
09.
jun

VårtNabolag på Ringsaker mottakssenter

Søndag 9. juni er det duket for festivalen Vårt NabolagRingsaker mottakssenter. Festivalen er gratis, og hele dagen blir det mat og aktiviteter for store og små, i tillegg til konserter med artister som representerer den norske musikkscenen i all sin bredde: Jon Ranes, Harpreet Bansal, Ingrid Olava og Cheb Hocine

Vårt Nabolag er en serie med festivaler på asylmottak som Oslo World har arrangert siden 2013. Målet er å legge til rette for deltagelse og nye bekjentskaper med utgangspunkt i noe av det enkleste og mest givende som finnes: Å se en god konsert sammen.

JON RANES

Jon Ranes bilde

Jon Ranes artistdebuterte i 2017 med rapgruppen Undergrunn. Siden den gang har de blitt Norges største band, med en lang rekke hits, spilling på Norges største festivaler og Oslo Spektrum, i tillegg et prisdryss som i år ble kronet med landets mest høythengende pris, Årets Spellemann for 2023. Parallelt med Undergrunn har Ranes begitt seg ut på en bejublet solokarriere, og han er også en lovende skuespiller som blant annet er å se i Ut og stjæle hester, Til ungdommen og Pørni.

Som soloartist henter Jon Ranes inspirasjon fra artister som Stein Torleif Bjella og Håkan Hellström. Visjonen er å “skape et univers med organisk musikk med ekte instrumenter”. Denne konserten blir et møte med en av landets mest allsidige og ambisiøse artister akkurat nå. Vi gleder oss!

INGRID OLAVA

Ingridolava27 1

Helt siden den kritikerroste debuten med Juliet’s Wishes i 2008 har Ingrid Olava vært en av Norges sentrale singer-songwritere. Med sin karakteristiske stemme, ømme tilstedeværelse og vakre pianospill har hun levert et stort antall konserter over hele landet. Låtkatalogen hennes har resultert i en mengde priser og nominasjoner gjennom en popkarriere på 15 år.

I tillegg til sin egne sterke låtkatalog med publikumsfavoritter som «Only Just Begun», «Back to love», «Warrior Song» og «Mens Jeg Sover», har Olava alltid omfavnet og tolket andre kunstnere. En konsert med Ingrid Olava har utviklet seg til å bli en eklektisk blanding av eget og andres materiale.

Hennes ferskeste album, Blomster & Post, handler om livet: Om angst for både apokalypse og for å møte eksen på gata. Det å bli mor, om døden, om å ville bli Jeanne d’Arc, men ende opp som fornøyelsespark. Om veien hjem og om lyset. Tidligere i år mottok Ingrid Olava en Spellemann for det i kategorien viser, nok en bekreftelse på at hun er inni en svært fruktbar periode som artist.

HARPREET BANSAL

Portrett MG 6682 Photo Anna Julia Granberg BLUNDERBUSS

De siste årene har Harpreet Bansal etablert seg som en av de mest interessante og allsidige musikerne i Norge. Hennes tilnærming til den indiske raga-tradisjonen henter inspirasjon fra jazz, folkemusikk og klassisk samtidsmusikk. Hun er en av Norges mest ettertraktede musikere, og dukker jevnlig opp på prestisjetunge festivaler i inn- og utland. Hun satte sitt preg på Karpes siste album og turné, og hun har fremført musikken sin som solist med anerkjente ensembler som Oslo-Filharmonien og Kringkastingsorkesteret.

Harpreet har gitt ut tre album på Jazzland Recordings med gruppen Harpreet Bansal Band. Hun har blitt nominert til Spellemann (2019) og mottatt den prestisjetunge NOPA-prisen (2021). For hennes siste album Parvat, hvor hun opptrer med Kringkastingsorkesteret, ble hun nominert i seks ulike kategorier under utdelingen av OPUS Klassik-prisen i 2022.

Harpreet spiller en fiolin laget av Giovanni Batista Rogeri i 1690, utlånt av Dextra Musica Foundation.

CHEB HOCINE

Small Cheb Hocine Oslo World 2022 Darja Olsevskaja 6 1 1

Ingen har gjort mer for å gjøre nordmenn kjent med musikksjangeren raï enn sangeren Cheb Hocine. Den store musikeren har begeistret publikum over hele Skandinavia, i Storbritannia og Frankrike. Her til lands er han kanskje aller mest kjent for sitt samarbeid med kultjazzkvartetten The Source på deres legendariske julekonserter, hvor versjonene hans av norske julesanger har skapt overraskende kulturmøter og mange fans. Hocine kommer fra den algeriske havnebyen Oran, hvor ungdom blandet den lokale folkemusikken med nye popimpulser. Raï er noe forenklet blitt kalt den arabiske bluesen, og er den dag i dag en sjanger som er en sentral del av dagliglivet. Til VårtNabolag kommer Cheb med en trio som består av ham på vokal og perkusjon, Abdelali Bouabdillah på keyboard og Karim Musiko på fiolin og vokal.

Takk til UDI, IMDI, Bergesenstiftelsen, Sparebankstiftelsen, Kulturrådet og Ringsaker kommune for økonomisk støtte.

Og ikke minst til Ringsaker mottakssenter, Hero, Nes Barneskole, Nes Vel, Helgøya og Nes Bygdekvinnelag, Røde Kors, Nes Sportsklubb, Hovelsrud gård, Mølstad gård, Ousdal gård, Location Service AS, Arrco, Mylift, Rene glass og Mjøsparken AS.