Oslo World Web backgrounds9 2022
Beirut Beyond OWMF2016 Bilge Oner 8998
Oslo World Web backgrounds9 2022

BEIRUT & BEYOND

Oslo Worlds søsterfestival i Beirut.

En sjokkbølge av kunstnerisk skaperglede oppstod i etterdønningene av den arabiske våren, lik hvordan tusen lyserøde kirsebærblomster gjerne spretter frem over natten. Derfor ble Beirut & Beyond International Music Festival grunnlagt i 2013, i regi av Oslo World og lokale entreprenører.

Målet med Beirut & Beyond er å skape større synlighet rundt musikkscenen i en region som er hardt rammet av krigen i Syria, flyktningstrømmen og generell politisk og økonomisk uro. Ved å arrangere festivalen i Libanon, med et internasjonalt delegatprogram, samt satelitt-festivaler under Oslo World og turnéer med utvalgte band i Europa, har Beirut & Beyond på kort tid rukket å bli en viktig aktør på hjemmebane og internasjonalt.

Beirut & Beyond Yasmine Hamdan

Høsten 2020 gikk Oslo World og Beirut & Beyond sammen om å danne et fond til inntekt for musikklivet i Beirut. I et område hvor problemene, både innenfra og utenfra, har stått i kø, har Beirut i åresvis forblitt et vitalt kulturelt senter. Det kan godt hende at den store eksplosjonen i byens havneområde 4. august i år, som tok livet av minst 190 mennesker og gjorde 300.000 mennesker hjemløse, i tillegg til å legge store deler av bykjernen i grus, gjør ting helt annerledes. Landet er i økonomisk krise, i politisk krise, og Covid-19 gjør gjenreisningsarbeidet i etterkant av denne tragiske katastrofen til en bortimot umulig oppgave.

Fondet etableres i samarbeid med festivalen Beirut & Beyond International Music Festival, Tunefork Studios i Beirut og Theatre de La Ville i Paris. Midlene vil gå til å bestille ny musikk og finansiere fremføring, innspilling, formgivning og distribusjon av musikken. Kulturlivet i Beirut vil prege årets Oslo World-festival på en rekke forskjellige måter og innsamlingen varer til festivalens slutt, 1. november, 2020.

Les mer om Beirut & Beyond International Music Festival her.

Bidra til Oslo Worlds fond for musikklivet i Beirut her.