Web backgrounds 3
Beirut Beyond OWMF2016 Bilge Oner 8998
Web backgrounds 3

BEIRUT & BEYOND

Oslo Worlds søsterfestival i Beirut.

En sjokkbølge av kunstnerisk skaperglede oppstod i etterdønningene av den arabiske våren. Derfor ble Beirut & Beyond International Music Festival grunnlagt i 2013, i regi av Oslo World og lokale entreprenører.

Målet med Beirut & Beyond er å skape større synlighet rundt musikkscenen i en region som er hardt rammet av krigen i Syria, flyktningstrømmen og generell politisk og økonomisk uro. Ved å arrangere festivalen i Libanon, med et internasjonalt delegatprogram, samt satelitt-festivaler under Oslo World og turnéer med utvalgte band i Europa, har Beirut & Beyond på kort tid rukket å bli en viktig aktør på hjemmebane og internasjonalt.

Beirut & Beyond International Music Festival går av stabelen fra 2. - 5. februar i 2023. Sjekk ut programmet og les mer om festivalen her.

Beirut & Beyond Yasmine Hamdan

Høsten 2020 gikk Oslo World og Beirut & Beyond sammen om å danne et fond til inntekt for musikklivet i Beirut. I et område hvor problemene, både innenfra og utenfra, har stått i kø, har Beirut i åresvis forblitt et vitalt kulturelt senter.

Fondet ble etablert i samarbeid med festivalen Beirut & Beyond International Music Festival, Tunefork Studios i Beirut og Theatre de La Ville i Paris. Midlene gikk til å bestille ny musikk fra libanesiske musikere og finansiere fremføring, innspilling, formgivning og distribusjon av musikken.

Les mer om utgivelsen her.