Web backgrounds 1
AITA MON AMOUR Widad Mjama Khalil Epi 3 c Soufiane Najah
02.
nov

Aïta Mon Amour + Cheb Runner ((Marokko))

  • Byens Tak
  • Dørene: 21.00
  • Konsert: 22.00: Aita Mon Amour 00.00: Cheb Runner
  • Pris: 250,- (150,- i døra etter 00.00)

Dans og moderne bryllupsmusikk på Oslos mest høytsvevende musikkscene!

AÏTA MON AMOUR

Aïta Mon Amour er et resultat av sangeren Widad Mjamas fascinasjon for chikhates, de sterke og mektige kvinnelige «opprørssangere» som har vært kuratorer for en marokkansk tradisjon som strekker seg tilbake til 1100-tallet. Lenge før hun klarte å forstå hva som egentlig lå i ordene og poesien deres, kjente hun seg trukket mot musikken. 

Sjangeren aita kommer fra den marokkanske landsbygda. Det er et ruralt sanguttrykk for kvinnestemmen, som tradisjonelt fremføres akkompagnert av mannlige instrumentalister. Selv om denne musikken var populær, hadde den lav status. Kvinnene reiste med menn, røyket og drakk også. I dag anses aita som et uttrykk for kvinners frihet, og mange kunstnere fra de yngre generasjonene er inspirert av det, som Widad Mjama. «Aita Mon Amour» er et passende navn for hennes nye kreasjon. I samarbeid med musikeren Khalil Epi ønsker hun å redde denne poesien fra glemselen og la den gi gjenklang på en moderne og digital måte.

Widad skaper en musikalsk fortelling ved å bruke aita-dikt og sanger som er knyttet til tradisjon så vel som til modernitet, ved hjelp av gitar, lutt og elektronikk. Tro mot ånden og styrken til opprinnelsen, er Aïta Mon Amour Widads reise inn i historien til disse kvinnene.

CHEB RUNNER 

Cheb Runner 2 Credit Jente Waerzeggers

Produsent Cheb Runner (Reda Senhaji) henter næring fra det marokkanske jordsmonnet samtidig som han utforsker ulike musikalske landskap. Cheb er det arabiske ordet for ung og brukes tradisjonelt for å beskrive Raï-sangere – som Cheb Hasni og Cheb Khaled. Det signaliserer hans ambisjon om å skape noe nytt med noe gammelt. Den andre delen av artistnavnet er en referanse til Ridley Scott-filmen Blade Runner: mens Cheb kommer fra den marokkanske landsbyen, kommer innflytelsene fra klubbscenene i store industribyer, som Berlin, Detroit eller Brussel.

Cheb Runners uttrykk befinner seg mellom kulturer, verdener og tidsepoker. Ved å bruke lyder han har funnet selv og opptak fra sitt eget bibliotek basert på tradisjonelle instrumenter, skaper han en leken blanding av analoge og digitale effekter, godt hjulpet av en særegen samling synthesizere. Han startet sin musikalske karriere med å flørte med forskjellige aliaser, kollektiver og sjangre. Som produsent, komponist og DJ beveger han seg fra marokkansk chaabi over spirituelle lyder, til eklektisk disco, dyp techno og gabber.

Cheb Runner er bosatt på Ghanas Oroko Radio og er et kjent ansikt på Brussels Kiosk Radio. Han er også en del av (A)WAKE-kollektivet i Rotterdam og ble nylig med i den Brussel-baserte Not Your Techno-familien.

Det blir dans og moderne bryllupsmusikk på Oslos mest høytsvevende musikkscene, med Aita Mon Amour of Cheb Runner. 

Også anbefalt

Web backgrounds 6
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte - Få billetter igjen!

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00