Oslo World Web backgrounds 2023 large16
Copy of Almirand Daniel HD Photos 003
03.
nov

Konsert

Almir & Daniel med A. Cissoko, M. Mortensson & S. Camara (Serbia / Bosnia)

I folkemusikken fra Balkan møtes impulser fra hele verden.

Når duoen Almir & Daniel spiller, både representerer og utvider de dette møtet. Fiolinisten Daniel Lazar er født i Serbia, mens trekkspilleren Almir Meskovic er født i Bosnia. Begge vokste opp med musikk påvirket av romermusikk, klezmer, klassisk musikk og alt derimellom. De møttes for første gang da de studerte på Norges musikkhøgskole, og har utviklet en sterk forståelse, både når de har spilt sammen i folkemusikkgruppen Kuraybers og som duo.

Når de spiller konsert, er Almir & Daniel kjent for sine virtuose, energiske opptredener. Musikken de fremfører er leken og fargerik, og utvider det brede spekteret av forskjellige stiler de vokste opp med. De leker med alt fra Mozart til balkansk og norsk folkemusikk. Det tekniske registeret er stort, men det som virkelig skiller dem er deres evne til å røre ved publikum, som kommer for å le, danse, gråte og undre seg over de tilsynelatende uendelige mulighetene som ligger der, i samspillet mellom fele og trekkspill.

Almir & Daniel - Negdje u daljini

Duoen har jobbet med ulike veletablerte artister og institusjoner som KORK, Oslo Filharmoniske Orkester, Nationaltheatret, Toumani Diabate, Daniel Herskedal, Silje Nergaard og Jelena Tomasevic. Deres første album, Roots, ble utgitt i 2016 og var en demonstrasjon av hva duoen er i stand til.

Til høsten slipper de sitt andre album sammen med flere gjester. Den inneholder inspirasjon som spenner seg fra rytmikken i afrikanske tradisjoner, tiltrekningskraften i franske melodier, balkan- og rom melodier, eteriske skandinavisk harmonier, de hjemsøkende tonene fra bosnisk sevdah, den inderlige rumenske doina og de eldgamle ekkoene av samiske tradisjoner. Hver gjest er nøye utvalgt, både for sine ferdigheter og musikalske personligheter.

Oslo World er stolte av å være vertskap for slippfesten til Almir & Daniels nye album. Fredag 3. november inntar de Nasjonal Jazzscene med gjestene Marja Mortensson, Sidiki Camara og Ablaye Cissoko. Det er bare å glede seg!

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds 2023 large11
BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober

Starter 11.30

Oslo world news post13

Åpningskonsert

Mari Boine & Bugge Wesseltoft m/gjest Ella Marie Hætta Isaksen + utdrag fra «Vástádus Eana"

Oslo Konserthus

Mandag 30. oktober

Konsertstart 19.30

Julie Forchhammer Klimakultur

Beyond Music - Workshop

Music and climate justice

Melahuset

Tirsdag 31. oktober

Starter 14.00

KY2023 ELLA

Beyond Music - Samtale

The Rise of Indigenous Pop Culture

Melahuset

Tirsdag 31. oktober

Starter 16.30

Khalid exhibition

Beyond Music - Utstilling

Vernissage: Khartoon Deconstructed

Baba Bar Oslo

Tirsdag 31. oktober

Starter 17.00

29 Les Mamans du Congo Rrobin c Vivi What hmwk

Konsert

Les Mamans du Congo & RROBIN

Cosmopolite

Tirsdag 31. oktober

Konsertstart 18:00