Web backgrounds 3
Amir Daniel event banner v2
03.
nov

Konsert

Almir & Daniel med S.Keita, M. Mortensson & S. Camara (Serbia / Bosnia)

I folkemusikken fra Balkan møtes impulser fra hele verden.

Når duoen Almir & Daniel spiller, både representerer og utvider de dette møtet. Fiolinisten Daniel Lazar er født i Serbia, mens trekkspilleren Almir Meskovic er født i Bosnia. Begge vokste opp med musikk påvirket av romermusikk, klezmer, klassisk musikk og alt derimellom. De møttes for første gang da de studerte på Norges musikkhøgskole, og har utviklet en sterk forståelse, både når de har spilt sammen i folkemusikkgruppen Kuraybers og som duo.

Når de spiller konsert, er Almir & Daniel kjent for sine virtuose, energiske opptredener. Musikken de fremfører er leken og fargerik, og utvider det brede spekteret av forskjellige stiler de vokste opp med. De leker med alt fra Mozart til balkansk og norsk folkemusikk. Det tekniske registeret er stort, men det som virkelig skiller dem er deres evne til å røre ved publikum, som kommer for å le, danse, gråte og undre seg over de tilsynelatende uendelige mulighetene som ligger der, i samspillet mellom fele og trekkspill.

Almir & Daniel - Negdje u daljini

Duoen har jobbet med ulike veletablerte artister og institusjoner som KORK, Oslo Filharmoniske Orkester, Nationaltheatret, Toumani Diabate, Daniel Herskedal, Silje Nergaard og Jelena Tomasevic. Deres første album, Roots, ble utgitt i 2016 og var en demonstrasjon av hva duoen er i stand til.

Til høsten slipper de sitt andre album sammen med flere gjester. Den inneholder inspirasjon som spenner seg fra rytmikken i afrikanske tradisjoner, tiltrekningskraften i franske melodier, balkan- og rom melodier, eteriske skandinavisk harmonier, de hjemsøkende tonene fra bosnisk sevdah, den inderlige rumenske doina og de eldgamle ekkoene av samiske tradisjoner. Hver gjest er nøye utvalgt, både for sine ferdigheter og musikalske personligheter.

Oslo World er stolte av å være vertskap for slippfesten til Almir & Daniels nye album. Fredag 3. november inntar de Nasjonal Jazzscene med gjestene Marja Mortensson, Sidiki Camara og Seckou Keita. Det er bare å glede seg!

Også anbefalt

Web backgrounds 2
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte - Få billetter igjen!

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00