Oslo World Web backgrounds5 2022
Credit Shudufhadzo Lubengo1
02.
nov

BCUC

Episk og oppfinnsom afropsykedelia.

For alle som har hørt dem live eller på plate, bør det være åpenbart hvorfor BCUC passer inn i årets tema på Oslo World. Bantu Continua Uhuru Consciousness fra Soweto i Sør-Afrika er bevegelse. Lydbølger i bevegelse, kropper i bevegelse og sinn i bevegelse.

“Vi lager musikk for folk, av folk og med folk”, har sangeren Nkosi "Jovi" Zithulele forklart i et intervju. Det er i grunnen et passende motto for bandets mikstur av engasjerte tekster, levert med punk-aktig intensitet, over episke rytmiske afrofusion-flettverk. Soundet deres er på mange måter subtilt og hardtslående på samme tid, og sentrerer seg rundt bandets perkusjonister og de konstant oppfinnsomme basslinjene til Mosebetsi Jan Nzimande - en unik utøver av instrumentet.

A seven-piece band from Soweto, they have shaken up the South African music scene by mixing the ancient and modern with a real sense of danger, matching bass and percussion against furious, chanting Zulu vocals.

Robin Denselow, The Guardian

Den siste plata deres, The Healing, kom i 2019. Det er en maktdemonstrasjon hvor vi møter evnen deres til å porsjonere ut energien sin, både i kortformat og på bevissthetsutvidende spor, som strekker seg langt forbi femtenminuttsmerket.

Det er ikke enkelt å sammenligne dem med noe, men på mange måter er BCUC arvtageren til sør-afrikanske banebrytere som Philip “Malombo” Tabane og Batsumi. De er også en av krumtappene av nåtidens mangfoldige og uforutsigbare sør-afrikanske musikkscene.

De målbærer tradisjonen til de innfødte og setter ord på virkeligheten til dem som ikke har talspersoner. De har trollbundet fans over hele verden de siste tiårene, og har blant annet fått en svoren tilhenger i den toneangivende BBC-DJen Gilles Peterson. Også i Norge har de fått fans, vi regner oss blant dem. Det er en sann glede å endelig kunne invitere dem til Oslo World i 2022.

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds8 2022
Omara Portuondo

Åpningskonsert!

Omara Portuondo

Oslo Konserthus

Mandag 31. oktober

Konsertstart 20.00

Bombino 4 Mads Maurstad 31 05 16 web

Bombino + Knut Reiersrud

Cosmopolite

Tirsdag 01. november

Konsertstart 20.00: Knut Reiersrud 21.00: Bombino

28 CHANGO SPASIUK Foto Ignacio Arnedo IMG 3001

Chango Spasiuk & Per Einar Watle

Emanuel Vigelands museum

Onsdag 02. november

Konsertstart 18.00

28 CHANGO SPASIUK Foto Ignacio Arnedo IMG 3001

ekstrakonsert!

Chango Spasiuk & Per Einar Watle

Emanuel Vigelands museum

Onsdag 02. november

Konsertstart 19.30

200630 NG JANEBIRKIN 04 0090 BW DEF RVB kopi

«Oh ! Pardon tu dormais…the concert»

Jane Birkin

Rockefeller Music Hall

Onsdag 02. november

Konsertstart 20.00

Pongo small

PONGO

Parkteatret

Onsdag 02. november

Konsertstart 21.00