Oslo World Web backgrounds 2023 large8
B70 VAPOR TOUR 2023 instagram foto banda
01.
nov

Konsert

Bixiga 70 (Brasil)

  • Parkteatret
  • Dørene: 19.00
  • Konsert: 20.00
  • Pris: 350,- / 280,- + avgifter

Instrumental kraftpakke fra Brasil returnerer til Oslo World.

Bixiga 70 besøkte Oslo World i 2018 og spilte for et fullstendig tjåka fullt Nasjonal Jazzscene. Den konserten er, uten å overdrive, et av de mest ekstatiske øyeblikkene i festivalens historie. Ja, så bra er de faktisk. I år returnerer Bixiga 70 til Norge og den 30. utgaven av Oslo World.

Gjennom ustanselig turnéaktivitet og en rekke fabelaktige album, har Bixiga 70 etablert seg som en av de mest bejublede og innflytelsesrike eksponentene for afro-brasiliansk musikk i verden i dag. Det ti personer store orkesteret er oppkalt etter Bixiga, nabolaget i hjembyen São Paulo, mens “70” er en hyllest til Fela Kutis legendariske ensemble Africa ‘70 og representerer den andre delen av regnestykket: En lidenskapelig utforskning av afrobeat og forbi.

Bixiga 70 - Quebra Cabeça

Helt fra begynnelsen har bandet operert som et kollektiv i ordets rette forstand - de har skrevet musikken sammen og drevet musikkstudioet sitt i fellesskap. Lagånden er tydelig på scenen, fra den pottetette rytmeseksjonen bakerst til den kraftfulle hornseksjonen i front. Sammen fabulerer de fram blandinger av syttitallsmusikk fra Ghana og Nigeria, afro-brasilianske religiøse rytmer, hip hop, space jazz, malinkê, cumbia, carimbó og blaxploitation-soundtracks. Det toneangivende og globalt utforskende selskapet Glitterbeat er blant gruppens mange beundrere. Bixiga 70 slapp sin hittil siste fullengder på selskapet i 2018, og gjenutga sin eksplosive debutskive der i 2021. Denne høsten spiller Bixiga 70 til Oslo for andre gang. Det vil du ikke gå glipp av!