Web backgrounds 2
Daniela ana
02.
nov

Dobbeltkonsert: Daniela Pes & Ana Lua Caiano (Italia/Portugal)

  • Blå
  • Dørene: 19:00
  • Konsert: 20:00(Daniela Pes) 21:00(Ana Lua Caiano)
  • Pris: Ordinær: 375kr + avgift/ honnør,ungdom, Akort: 300kr + avgift

Oppfinner av et nytt språk og popfuturisme fra Lisboa

Daniela Pes 00003 ph Piera Masala
Daniela Pes

Daniela Pes er et av de mest interessante nye talentene på den italienske popscenen. I 2023 ble albumet hennes «Spira» tildelt prisen for beste debutverk på Targa Tenco, den mest prestisjefylte italienske musikkprisen. Ikke så rart - for albumet er ikke som andre debuter. Daniela Pes synger på et språk som (ennå) ikke eksisterer. Omgitt av elegante, mørke elektroniske beats og kosmiske åndedrag hører vi eldgamle galluresiske ord, fragmenter av italienske ord og helt oppfunne ord. De danner byggesteinene til noe nytt, der versene følger sine egne mønstre og ord er ren lyd.

Daniela Pes ble født i 1992 i Gallura. Hun er sanger, instrumentalist og en elektronisk oppdagelsesreisende. Hun studerte jazzsang ved Conservatorio di Sassari og har mottatt flere priser og utmerkelser på vei til det hun er i dag – en kompromissløs futurist som vier virket sitt å dekonstruere sangformen og bryte ned språket for å skape en esoterisk lydverden. Et enormt ambisiøst prosjekt, selvfølgelig - men det er godt hjulpet av at hun rett og slett skriver vakre melodier, fengende hooks og maner fram øyeblikk av ren musikalsk undring.

Under Oslo World spiller Daniela Pes på BLÅ som dobbeltkonsert med Ana Lua.

Ana Lua Caiano by Joana Caiano 1
Ana Lua Caiano

Ana Lua Caiano etablerte seg som et navn å regne med i musikkens verden i år da hun debuterte på Glitterbeat Records med albumet Vou Ficar Neste Quadrado – en virvelvind av pulserende, glitchy, atmosfæriske låter, inspirert av artistens dype kjærlighet til alt fra kunstpop til portugisisk folkemusikk.

Gjennombruddet hadde vært i emning en stund – EP-ene hennes Se Dan​ç​ar É Só Depois (2023) og Cheguei Tarde A Ontem (2022) ble lagt merke til rundt om i Europa og verden. Før det hadde Caiano studert i fire år ved en jazzhøyskole, hvor hun både ble inspirert av friheten hun fant i den musikken mens hun også mer nysgjerrig på hva som lå utenfor dens grenser. Artister som Björk og Portishead, workshops der hun lærte om musique concrète og korsang – alt fant sin plass i musikken hun begynte å komponere i en alder av 15.

I 2022 hadde hun spilt inn en singel og en online live-session. Da Womex, den innflytelsesrike globale musikkfestivalen ble lagt til hjembyen Lisboa det året, sendte hun inn materiale. En showcasekonsert brakte henne til et internasjonalt publikum, og så begynte ting virkelig å eksplodere. Innflytelsesrike Glitterbeat Records la merke til henne - labelet er det ideelle stedet for hennes bramfrie eksperimenttrang og kjærlighet til tradisjonen. Under årets Oslo World skal hun opptre som del av en dobbeltkonsert på BLÅ, sammen med Daniela Pes.

Også anbefalt

Web backgrounds 5
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00