Oslo World Web backgrounds 2023 large8
FACEBOOK EVENT BANNERS 2020 new 27 1
Utsolgt
31.
okt

Kamara + Chika Dole

  • Blå
  • Dørene: 20:00
  • Konsert: 21:00
  • Pris: 250,- + bill.avg.

En helkveld med to artister vi tror kommer til å være med å forme norsk musikkliv i årene som kommer, kun avbrutt av Norges fremste dealere av rap og hip hop - gjengen bak radioprogrammet Nova Amor, som er kveldens DJ-er.

Kamara

Credit Jakob Ostringen
"KAMARA er kommet for å bli"

Bergens Tidene

For alle som så KAMARA på by:Larm 2020, den siste store festivalen i Oslo/Norge før nedstengningen i midten av mars, bør formaningen som følger med artistnavnet - at det alltid skal skrives i caps lock - være nokså innlysende. Med overjordisk selvtillit og et eksplosivt liveshow som rommet alt fra sukkersøt pop til rap, satte KAMARA en støkk i publikum, som rommet bransje fra en hel verden og musikkelskere fra Oslo. Jubelen stod i taket etter vinterens store hit, “Don’t Call My Name”, samtidig som Blå var åsted for premieringen av helt nytt materiale, blant annet “20 Something”, som senere har preget norske radiokanaler gjennom annerledessommeren.

KAMARA, med fornavnet Fatumata, er født i Sierra Leone og oppvokst i Bergen. Hun er fremdeles bare 22 år gammel, men har oppnådd svært mye på kort tid. Hun har toppet Musikknyheters liste over året mest spennende norske debutanter 2020, hun har medvirket på flere låter med Lars Vaular og hun var en av finalistene til Årets Urørt i 2019. Begeistrede anmeldelser har flagret etter konserter på by:Larm, Trondheim Calling og Øyafestivalen. Etter konserten hun spilte på Vill Vill Vest konstaterte BTs anmelder at “KAMARA er kommet for å bli”. Det virker virkelig sånn.

Hun synger og skriver sine egne låter, med en distinkt og særegen vokal som beveger seg høyt og lavt i det eklektiske poplandskapet. Universet hennes er grenseløst, og et egnet sonisk bakteppe for tekster hvor hun utfordrer normer, selvpåførte regler, spørsmål om identitet, selvrespekt og det store kulturelle generasjonsskiftet vi står midt oppi.

Chika Dole

Chika Dole4 foto Syse
foto: Syse

Chika Dole vokste opp i et musikalsk hjem med røtter fra Norge og Nigeria, der reggae pumpet ut av anlegget, tett oppfulgt av Knutsen og Ludvigsen og Fela Kuti - alle slags typer musikk, med en syngende mor mellom rommene. Samtidig var det få på norsk TV som så ut som henne, og forbildene fant hun derfor etter hvert i musikken - Alicia Keys, Destiny’s Child og Scary Spice fra Spice Girls. Når Chika Dole i senere tid har høstet lovord fra inn- og utland for singlene “You Do You” og “Touch”, i tillegg til å spille strålende konserter på by:Larm og Vill Vill Vest, har hun tatt med seg erfaringene fra barndommen.

Hun har sunget i flere forskjellige kor, og lekt med a capella-sang og harmonier fra tidlig alder. Sin første låt fremførte hun som 13-åring og i tenårene sveipet hun innom alt fra tradisjonell jazz til melodisk metall, men det var soulen som etterhvert grep henne og som ga henne mulighet til å kombinere innflytelsene fra blant annet norsk og nigeriansk kultur. Når hun arbeider med sin egen musikk bruker hun gjerne afrikanske trommer som bakteppe som hun legger melodier over. Temaene stammer fra eget liv, relasjoner og samtaler hun har hatt. Tekstene kretser rundt betente spørsmål, det kan dreie seg om rasisme eller samtykke. Behovet for å finne gjenkjennelse i musikken preger alle, og Chika Doles måte å koke ned elegante musikalske sannheter på, kombinert med den stilmessige vidvinkellinsen hun har tatt med seg, gjør henne til en stemme mange vil kunne finne seg igjen i.

Nova Amor

Skjermbilde 2018 11 22 kl 11 56 14

Nova Amor er Norges mest entusiastiske dealere av rap og rnb. De har forsynt folk med god musikk siden 2013 på Radio Nova og klubber som Blå, Jaeger, Fisk&Vilt (RIP), Pauls Boutique, Dattera til Hagen, m.m.

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds 2023 large15
Por Fernando Young 1 fernandoyoung

Konsert

Caetano Veloso - "Meu Coco Tour"

Oslo Konserthus

Søndag 01. oktober

Konsertstart 19.30

Utsolgt

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober

Starter 11.30

BVD19 1

For Barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 22. oktober

Starter 11.30

Oslo world news post13

Åpningskonsert

Mari Boine & Bugge Wesseltoft m/gjest Ella Marie Hætta Isaksen + utdrag fra «Vástádus Eana"

Oslo Konserthus

Mandag 30. oktober

Konsertstart 19.30

KY2023 ELLA

Beyond Music - Samtale

The Rise of Indigenous Pop Culture

Melahuset

Tirsdag 31. oktober

Starter 16.30

29 Les Mamans du Congo Rrobin c Vivi What hmwk

Konsert

Les Mamans du Congo & RROBIN

Cosmopolite

Tirsdag 31. oktober

Konsertstart 18:00