Web backgrounds 5
Wakatt Faso Danse Theatre 7 c Sophie Garcia

Konsert- og danseforestilling

Faso Dance Théâtre & Magic Malik: Wakatt

  • Dansens Hus
  • Pris: 165 - 340
  • 04. til 06. november 2022

Ti dansere og tre musikere møtes på scenen, i en forestilling hvor musikken og dansen gjensidig påvirker hverandre.

Endelig, etter to kovidspolerte forsøk kan vi ønske Faso Dance Théâtre og Wakatt velkommen til Oslo og Dansens Hus. Forestillingen har gått og går sin seiersgang over hele Europa, og er med å befeste koreograf Sergé Aime Coulibaly som en viktig stemme i internasjonal dansekunst. Med sin bakgrunn fra Burkina Faso har Coulibaly sett mange utbrudd av rasemotivert vold. Han har etablert et senter for utvikling av kunst i sin hjemby Bobo-Dioulasso, og jobber i dag som kunster i et stadig skifte mellom Europa og Afrika. Wakatt er utviklet i Mali, Tunis, Brussel og Burkina Faso. Wakatt betyr "vår tid" på Coulibalys morsmål Dioula, og forestillingen viser en kamp hvor kropper beveger seg sammen mot en felles, åpen framtid.

Du møter hele ti dansere og tre musikere på scenen i en gjennomkomponert forestilling hvor musikken og dansen gjensidig påvirker hverandre. Wakatt beveger seg rundt det forføreriske, det vakre, det som utmerker seg og er tiltrekkende. Bakteppet er den nokså vanlige oppfatning av «oss» og «dem». Wakatt reflekterer over den fryktfylte verdenen vi lever i, der nasjonalisme er på frammarsj mange steder. Wakatt ser nærmere på karakteristiske sider ved det menneskelige og det man kan kalle naturlige instinkter. Er det slik at menneskeheten bærer i seg en naturlig, skult vold? Er det naturlig å ikke like det ukjente? Er mennesker naturlig voldelige?

Wakatt viser dualiteten i koreografens liv som veksler mellom fødestedet Bobo-Diolasso og hans nye hjemby Brussel. Som alltid i hans forestillinger ligger det politiske betrakninger i bunnen av hans arbeid. Han er opptatt av dynamikken mellom frykt og manipulasjon, samtidig som han fokuserer på forholdet mellom lyst, begjær og skjønnhet. Med ti fantastiske dansere og tre musikere med Magic Malik i spissen på scenen, slipper Coulibaly en følsom stripe av lys inn på dagens problematiske virkelighet, der de sammen holder fast på håp med full kraft fra kropp og sjel, i en dans som helt og holdent er her og nå.

Spilledatoer

Web backgrounds 4

fredag 04. november

19.00 - Dansens Hus

Pris: 165 - 340

lørdag 05. november

19.00 - Dansens Hus

Pris: 165 - 340

søndag 06. november

17.00 - Dansens Hus

Pris: 165 - 340

Også anbefalt

Web backgrounds 5
BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte - Få billetter igjen!

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00

Main 2 by JOHN N ADAMS III

Pres: All Things Live & Parkteatret

Infinity Song

Parkteatret

Onsdag 30. oktober

Konsertstart 19.00