Web backgrounds 6
Acid glitter55 facebook event v2
03.
nov

Glitter55 + Acid Arab DJ-set

  • Jaeger Oslo
  • Dørene: 22:00
  • Konsert: 22:00: Glitter55 00:00: Acid Arab DJ-set
  • Pris: 150,-

Klubb-impulser fra Paris, Midtøsten, Nord-Afrika, Italia og Mexico

Den parisiske elektroniske duoen Acid Arab har trollbundet europeiske festivaler og klubbscener de siste årene med sin særegne blanding av skarp elektronisk musikk og arabisk vokal og teksturbehandling. Det marrokanske stjerneskuddet Glitter55 utforsker territorier i vest-, sør-, og nord-Afrika i settene sine og finner inspirasjon i arabisk popmusikk. Bli med på litt av en helkveld på Jaeger, under Oslo World.

GLITTER55

GLITTER55 merci de crediter Erwan Bacha cropped

Etter at hun kom til Paris som 24-åring, har Manar Fegrouch etablert seg under kunstnernavnet GLITTER55, som er hentet fra hennes lidenskap for glittersokker og en marokkansk besvergelse mot det onde øyet, som bestemoren hennes ofte gjentok for henne. Hennes enestående og organiske opptreden på festivalen Les Transmusicales i 2018 var et gjennombrudd for hennes elektroniske utforskninger, og ble raskt fulgt opp av sett ved store festivaler i Frankrike og andre steder, som Nuits Sonores, We Love Green, Techno Parade, Moga og en session for Boiler Room på Festivalen Le Bon Air.

GLITTER55 har sagt at hun ser på dj-settene sine som utforskninger av forskjellige territorier i vest-, sør- og nord-Afrika. Hun er påvirket av sjangere som Chaâbi og Raï, og finner inspirasjon i arabisk popmusikk. På samme tid finner hun også plass til sin store kjærlighet til techno-scenene i Mexico og Italia, i tillegg til jungle/bass.

Nå fortsetter reisen hennes. Hun presenterer sitt særegne futuristiske technobrygg, preget av breakbeats og gqom-rytmer, på klubber i Paris, Geneve, Beirut, Berlin og i hjemlandet Marokko. De siste årene har hun samarbeidet på album med Bawrut, Malcolm og Sebastien Forrester. Nå er GLITTER55 klar for å gi ut sin egen musikk, med produsentene Cheb Runner og DeGrandi. På Oslo World i år har vi gleden av å ønske en av de store nye navnene på den nord-afrikanske elektroniske scenen velkommen.

ACID ARAB

02 Acid Arab DJ SET Philippe Levy

De ble formet i 2012 av Guido Minisky og Herve Carvalho. Begge er dj-er fra Paris, som i mange år hadde vært residerende artister på den beryktede og sagnomsuste klubben Chez Moune. Etter en tur til Tunisia med DjGilb’R, forelsket de seg i arabisk musikk. Acid Arab ble formet, og siden har de sakte men sikkert finpusset en stil gjennom møter med artister fra Nord-Afrika og Midtøsten. De er inspirert av musikk fra land som Libanon, Egypt og Tyrkia, og ønsker å være med på å gjøre plass til arabisk kultur i moderne elektronisk musikk. Som de har sagt i intervjuer tidligere: “Vi er fascinert av østlig musikk og hvordan den henger sammen, den rytmiske kompleksiteten som setter dansere i transelignende tilstander, akkurat slik acid house også gjør. Vi har lyst til å bruke disse virkemidlene, blande dem med analoge elektroniske instrumenter og lage noe nytt.”

Etter flere EP-slipp på labelet Versatile, hvor de noterte seg for flerfoldige samarbeid og remikser av andre artister, etablerte de seg virkelig som et eget navn gjennom samarbeid med Pierrot Casanova, Nicolas Borne og keyboardisten Kenzi Bourras fra Algerie. Denne høsten gjester den originale duoen Jaeger og Oslo World, hvor de spiller side om side med Glitter55.

GLITTER55 er en del av Keychange-programmet i 2022. Takk til Talent Norge og Norsk Tipping for økonomisk støtte til Oslo Worlds deltakelse i Keychange.

Takk til Institut français de Norvège for økonomisk støtte til konserten.

Keychange and CE Lockup

MOVEMENT-TURNÉ (GLITTER55)

3. november: Oslo World
5. november: Tromsø World

Også anbefalt

Web backgrounds 2
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00