Oslo World Web backgrounds 2023 large11
Mc yallah hedvig facebook event
01.
nov

Hedvig Mollestad + MC Yallah & Debmaster + DJ Nefertiti

  • Blå
  • Dørene: 18:00
  • Konsert: 19:00: Hedvig Mollestad 22:00: MC Yallah
  • Pris: 350,- for begge konserter / 250,- for en konsert

Oslo World inviterer til åpningsfest på Blå, med MC Yallah & Debmaster, Hedvig Mollestads WEEJUNS og DJ Nefertiti. Du kan kjøpe billett til én eller begge konserter, mens resten av kvelden er gratis.

Hedvig Mollestads WEEJUNS

De siste årene har Mollestad befestet sin posisjon som en kraftfull komponist og gitarist innen sin sjanger – og forbi. Hun har vunnet Spellemannpris i Åpen klasse to år på rad for sine soloutgivelser, og Weejuns er hennes nyeste prosjekt: En tindrende trio med Ståle Storløkken, en bauta gjennom sitt arbeid med Terje Rypdal, Supersilent og Elephant9, og Ole Mofjell, en av de fremste unge trommeslagerne på den europeiske impro-scenen, som også er med i Mollestads Ekhidna. Konserten med Weejuns på Munchmuseet i april viste en helt ny side av Mollestad og hennes musikk – her har prinsippene om lange, komponerte strekk forduftet, og vi står igjen med en åpen dør inn til et enormt univers av gnistrende samspill og maleriske strukturer, en følelse av vektløshet der tidsaspektet rokkes ved, der musikerne møtes i mektige unisone partier. Under ligger likevel dragningen mot de mektige riffene og bevrer, og det er ikke vanskelig å assosiere seg til både til det Rypdalske og monumentale, men også til knekken mellom 60- og 70-tallet, fra Bitches Brew- og Mahavishnu-eraen. Verket var en bestilling til Kongsberg Jazzfestival 2022, og har tittelen KALABALIKK – opprinnelig et svensk-tyrkisk ord tyrkisk som beskriver mylder i en folkesamling, men som i nyere tid har dreid betydningen mot tumulter eller opprør i en folkemasse. Motstand, anarki, felleskap! Kalabalikk!

Hedvig Mollestad Thomassen – gitar
Ståle storløkken – orgel og synth
Ole Mofjell – trommer
Joffe Myrvold – lys og video
Espen Høydalsvik - lyd

MC Yallah & Debmaster

00100lr PORTRAIT 00100 BURST20210511143808883 COVER

MC Yallah har vært del av den øst-afrikanske hip hop-undergrunnen i snart tjue år. Hun er kjent for energiske opptredener og sin lyse og fargerike estetikk.

Yallah Gaudencia Mbidde ble født i Kenya og vokste opp i Uganda, hvor hun begynte å rappe og etter hvert oppnådde anerkjennelse. Tekstene hennes henter inspirasjon fra egne livserfaringer og sosiale observasjoner med påskrudd bullshitfilter. Det som virkelig gjør at hun skiller seg ut og som man virkelig kan høre på en utgivelse som EPen Kubali fra 2019 er den distinkte stilen hennes - en rask og kontrollert flow på ett eller mer av totalt fire språk - kiswahili, luganda, engelsk og luo. Kubali var med på Mixmags liste over tiårets album.

I det siste har hun samarbeidet med Duma, Mdou Moctar, Eomac og DJ Scotch Rolex på 2021-albumet Tewari. Det albumet havnet på årsbestelister i The Quietus og The Wire. I 2022 slipper hun sitt nye album på det sentrale ugandiske labelet Nyege Nyege Tapes. MC Yallah er på en verdensomspennende turné og denne høsten er hun endelig klar for Oslo World.

DJ Nefertiti

DJ Nefertiti

DJ Nefertiti er blitt en gjenganger i Oslo World-sammenheng. Hun har hatt egne klubbkvelder, spilt før konserter og deltatt på en rekke andre arrangementer i samarbeid med festivalen. Norsk-somaliske Idil tok DJ-navnet Nefertiti i 2009, da hun bestemte seg for å bringe arabiske og afrikanske sjangere, som afrohouse, kwaito, highlife og kizomba, til Oslos dansegulv. Hun opplevde at Osloscenen, som var rik på mye annen musikk, manglet arenaer hvor afrikansk og arabisk musikk kunne danses til. Det ble svært godt mottatt og hun har siden hatt egne klubbkvelder på blant annet The Villa, Internasjonalen, Turkish Delight og Jaeger. Dansegulvet har vært stappfullt siden starten. I løpet av de siste årene har musikken hun spiller blitt vanligere å høre på klubber i Oslo - folk kan mer om den og vil høre mer. DJ Nefertiti er snar med å peke på økt tilgjengelighet som årsaken til det, men en stor del av æren tilfaller enestående formidlere, som sprer budskapet, kveld etter kveld.

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds 2023 large8
Por Fernando Young 1 fernandoyoung

Konsert

Caetano Veloso - "Meu Coco Tour"

Oslo Konserthus

Søndag 01. oktober

Konsertstart 19.30

Utsolgt

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober

Starter 11.30

BVD19 1

For Barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 22. oktober

Starter 11.30

Oslo world news post13

Åpningskonsert

Mari Boine & Bugge Wesseltoft m/gjest Ella Marie Hætta Isaksen + utdrag fra «Vástádus Eana"

Oslo Konserthus

Mandag 30. oktober

Konsertstart 19.30

KY2023 ELLA

Beyond Music - Samtale

The Rise of Indigenous Pop Culture

Melahuset

Tirsdag 31. oktober

Starter 16.30

29 Les Mamans du Congo Rrobin c Vivi What hmwk

Konsert

Les Mamans du Congo & RROBIN

Cosmopolite

Tirsdag 31. oktober

Konsertstart 18:00