Web backgrounds 2
Bashar khansa
02.
nov

Khansa + Bashar Murad (Libanon / Palestina)

  • MUNCH
  • Dørene: 18.30
  • Konsert: 19.30: Bashar Murad 21.00: Khansa
  • Pris: 400,- + avgift

Oslo World og MUNCH presenterer en dobbeltkonsert med Khansa og Bashar Murad - to banebrytende skeive artister som på hvert sitt vis representerer bredden og potensialet i samtidens popmusikk fra Midtøsten. 

Khansa

Avantgardistisk blikk på magedanstradisjoner

Den Beirut-baserte artisten Khansa er en mannlig libanesisk magedanser - en sjeldenhet i en kunstform som lenge har vært dominert av kvinner. Den mangefasetterte kunstneren bruker vokal, innspilt musikk og performancekunst i tillegg til magedans for å uttrykke seg. "Målet er å bryte ned stereotypier og tradisjonelle maskuline verdier i Midtøsten" sier han. Khansa ble født i Ghobeiry, en av Beiruts sørlige forsteder, og ble tidlig interessert i kunst som brøt med satte kjønsroller. Han hentet inspirasjon fra arabiske stjerner som den egyptiske sangeren Umm Kulthum og er en del av en lang magedans-tradisjon med opprinnelse i Egypt og distinkte stiler i Tyrkia og i Libanon.

Khansa ønsker å gi plass til noe nytt. Gjennom bevegelse og musikk uttrykker han kraft og erotikk. Den avantgardistiske elektropopen vever et univers av sensuell elektronikk som flørter med moderne baladi-dans. Forestillingene hans er en serie vignetter med ulike kulturelle referanser: Alt fra religion, kunst og kaffe med en eks, til å dele ufortalte historier om Midtøsten og Nord-Afrika som hyller kjærlighet, intimitet, erotikk og arabisk skeiv identitet.

Bashar Murad

Musikalsk frihetstrang fra et okkupert land

Popartisten, singer/songwriteren og filmskaperen Bashar Murad lager musikk rotfestet i en palestinsk virkelighet. Låtene utfordrer stereotypier og fremhever sosiale problemer som landets ungdom står overfor, livet under okkupasjonen og ikke minst innenfor patriarkalske omgivelser. Enten han opptrer i brudekjole eller synger om kjønnsmangfold, tar Bashar alltid risiko og utvider kritisk tenkning. Singelen hans "Klefi/Samed" var et samarbeid med det islandske industrial punk-bandet Hatari, som fikk oppmerksomhet da de brettet ut skjerf med det palestinske flagget under Eurovision-finalen i 2019 i Tel Aviv. 

Hans siste utgivelse er EP’en "Nafas". Kort tid etter slippet, konkurrerte Bashar i den islandske Eurovision-finalen, hvor han fremførte "Wild West", produsert av den islandske artisten og samarbeidspartneren Einar Stefan. Bashars deltakelse vakte internasjonal medieoppmerksomhet, og han havnet til slutt på andreplass i finalen. Murad gjester Oslo World under årets Pride, og vi gleder oss til å invitere ham tilbake denne kvelden under festivalen på Munch!

Konserten er et samarbeid med Oslo Pride og Skeiv verden

Også anbefalt

Web backgrounds 5
BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte - Få billetter igjen!

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00

Main 2 by JOHN N ADAMS III

Pres: All Things Live & Parkteatret

Infinity Song

Parkteatret

Onsdag 30. oktober

Konsertstart 19.00