Web backgrounds 7
Helene Tarabay DM3 I8558
04.
nov

Liliane Chlela + Helene Rickhard

Mangefasettert elektronisk banebryter fra Libanon, med en lokal favoritt.

Liliane Chlela er produsent, DJ og artist, og hennes distinkte sound har gjort henne til en viktig artist på den elektroniske og eksperimentelle musikkscenen, både i Lebanon og i resten av regionen i dag. Hun utviser en kunstnerisk eventyrlyst som har ledet henne inn i forskjellige samarbeid - Chlela har laget musikk for motefilmer, interaktive installasjoner og performance-kunst. Hun har en stor og åpen lydlig estetikk og er definitivt en av de mest mangefasetterte kvinnelige produsentene og musikerne fra Midtøsten i dag.

Som komponist/produsent og hybrid-DJ foretrekker Chlela å tilnærme seg flere forskjellige musikksjangre. Hun utforsker møtene mellom improvisasjon og sonisk manipulering av materiale, og i tillegg til å jobbe som soloartist har hun blitt en allsidig og etterspurt samarbeidspartner som blant annet har jobba med Mashrou’ Leilas Hamed Sinno, multiinstrumentalisten Khyam Allami og Björn Meyer.

På sitt fjerde og hittil siste album, Safala, har Chlela blandet feltopptak, minner og musikalske besvergelser med nye lyder. Hun har forsøkt å granske sin egen arv og den muntlige tradisjonen hennes forfedre har viderebragt til henne. Ting hun har hørt fra bestemoren sin blander seg med inntrykk fra nåtidens Beirut. Albumet fikk sin premiere på Tusk Festival i Storbritannia. Vi er svært glade for å kunne invitere henne til Oslo World i år, hvor hun vil gjøre et klubb-sett på Jaeger side om side med Acid Arab.

Helene Rickhard

Helene er en eklektisk DJ og platesamler fra Oslo. Hun har spilt de fleste stedene i byen; de senere årene også på klubber og festivaler utenlands som Camp Cosmic, Zone Disco Autonome og svenske Skogsfesten, i tillegg til å lage kassetter og mixtaper for LYL Radio, Dream Chimney, HMD Records, Origin Peoples, Dublab mfl.

MOVEMENT-TURNÉ (LILIANE CHLELA)

4. november: Oslo World
5. november: Tromsø World

Også anbefalt

Web backgrounds 7
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte - Få billetter igjen!

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00