Oslo World Web backgrounds12 2022
Helene Tarabay DM3 I8558
04.
nov

Liliane Chlela + Helene Rickhard

  • Hærverk
  • Dørene: 22.00
  • Konsert: 23.00
  • Pris: 150,-

Mangefasettert elektronisk banebryter fra Libanon, med en lokal favoritt.

Liliane Chlela er produsent, DJ og artist, og hennes distinkte sound har gjort henne til en viktig artist på den elektroniske og eksperimentelle musikkscenen, både i Lebanon og i resten av regionen i dag. Hun utviser en kunstnerisk eventyrlyst som har ledet henne inn i forskjellige samarbeid - Chlela har laget musikk for motefilmer, interaktive installasjoner og performance-kunst. Hun har en stor og åpen lydlig estetikk og er definitivt en av de mest mangefasetterte kvinnelige produsentene og musikerne fra Midtøsten i dag.

Som komponist/produsent og hybrid-DJ foretrekker Chlela å tilnærme seg flere forskjellige musikksjangre. Hun utforsker møtene mellom improvisasjon og sonisk manipulering av materiale, og i tillegg til å jobbe som soloartist har hun blitt en allsidig og etterspurt samarbeidspartner som blant annet har jobba med Mashrou’ Leilas Hamed Sinno, multiinstrumentalisten Khyam Allami og Björn Meyer.

På sitt fjerde og hittil siste album, Safala, har Chlela blandet feltopptak, minner og musikalske besvergelser med nye lyder. Hun har forsøkt å granske sin egen arv og den muntlige tradisjonen hennes forfedre har viderebragt til henne. Ting hun har hørt fra bestemoren sin blander seg med inntrykk fra nåtidens Beirut. Albumet fikk sin premiere på Tusk Festival i Storbritannia. Vi er svært glade for å kunne invitere henne til Oslo World i år, hvor hun vil gjøre et klubb-sett på Jaeger side om side med Acid Arab.

Helene Rickhard

Helene er en eklektisk DJ og platesamler fra Oslo. Hun har spilt de fleste stedene i byen; de senere årene også på klubber og festivaler utenlands som Camp Cosmic, Zone Disco Autonome og svenske Skogsfesten, i tillegg til å lage kassetter og mixtaper for LYL Radio, Dream Chimney, HMD Records, Origin Peoples, Dublab mfl.

MOVEMENT-TURNÉ (LILIANE CHLELA)

4. november: Oslo World
5. november: Tromsø World

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds11 2022
Barnas verdensdager klovner

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober