Web backgrounds 3
Oslo world news post12
03.
nov

Konsert

“Lullaby of the sea” - Solveig Slettahjell, Mahsa Vahdat, Tord Gustavsen og Sjur Miljeteig (Norge / Iran)

To store stemmer møtes i vuggesangen.

Det er duket for et mestermøte når Solveig Slettahjell og Mahsa Vahdat fremfører duetter med nye og klassiske tekster på norsk og persisk.

Mahsa Vahdat ble født i Teheran, hvor kvinner ikke har hatt lov til å synge offentlig siden revolusjonen. I stedet har verden blitt hennes scene - og har gjort seg bemerket med sin personlige og virtuose tolkning av persisk musikk, ofte i tospann med søsteren Marjan Vahdat. I løpet av karrieren har Vahdat blitt viktig både i hjemlandet og i den iranske diasporaen. Helt siden hun deltok på Kirkelig Kulturverksteds “Lullabies from the Axis of Evil” i 2004, har hun hatt sterke bånd til selskapet og flere artister fra den norske scenen. I 2010 mottok hun Freemuse Award for sitt virke.

The Secret Ensemble (feat. Mahsa Vahdat) - Arzulanan Yakut

Solveig Slettahjell er en av Norges største jazzsangere, og har preget norsk musikk siden debuten med Slow Motion Orchestra i 1997. Hun er mottaker av Spellemannprisen, Radka Toneffs Minnepris og Buddyprisen, den høyeste utmerkelsen i norsk jazz. Slettahjell har et stort spenn som utøver, fra det intime til det kraftfulle, hvor bakgrunnen i gospel kommer til uttrykk.

Solveig Slettahjell - Come In From The Rain

Med seg har de to enestående musikere - Tord Gustavsen (flygel og elektronika) og Sjur Miljeteig (trompet og elektronika). Samarbeidet mellom de fire begynte i 2021 med «Lullaby of the sea» - en nyskrevet vuggesang av Erik Hillestad og Atabak Elyasi (tekst) og Mahsa Vahdat (melodi). Den handler om den 1 år gamle gutten Artin fra Iran som omkom sammen med familien under et forsøk på å krysse den engelske kanal i oktober 2020. Liket av gutten drev i land på Karmøy i januar 2021. Situasjonen i Iran det siste året, der særlig kvinner har engasjert seg i en kamp for endringer med utgangspunkt i drapet på Mashsa Amini i september 2022, dannet bakteppet. Det er blitt en konsertforestilling som både vil røre, engasjere, trøste og mane til samhold.

Thumbnail IMG 9989
Sjur Miljeteig
Thumbnail IMG 9990
Tord Gustavsen

Lullaby of the sea: Exile and women’s rights in Iran

Etter konsert er det en samtale med Erik Hillestad, Solveig Slettahjell og Mahsa Vahdat. Samtalen er gratis og er en del av Beyond Music-programmet under festivalen.

Lullaby of The Sea Beyond Music
Beyond Music - Samtale: Exile and women’s rights in Iran

Samtalen understreker viktigheten av musikk for å fremme forståelse, empati og sosial bevissthet. Kunst kan inspirere publikum til å tenke kritisk om sosiale spørsmål og koble mennesker på tvers av kulturelle og språklige barrierer.

Les mer om samtalen her!

Også anbefalt

Web backgrounds 3
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00