Oslo World Web backgrounds 2023 large8
Oslo world news post12
03.
nov

Konsert

“Lullaby of the sea” - Solveig Slettahjell, Mahsa Vahdat, Tord Gustavsen og Sjur Miljeteig (Norge / Iran)

To store stemmer møtes i vuggesangen.

Det er duket for et mestermøte når Solveig Slettahjell og Mahsa Vahdat fremfører duetter med nye og klassiske tekster på norsk og persisk.

Mahsa Vahdat ble født i Teheran, hvor kvinner ikke har hatt lov til å synge offentlig siden revolusjonen. I stedet har verden blitt hennes scene - og har gjort seg bemerket med sin personlige og virtuose tolkning av persisk musikk, ofte i tospann med søsteren Marjan Vahdat. I løpet av karrieren har Vahdat blitt viktig både i hjemlandet og i den iranske diasporaen. Helt siden hun deltok på Kirkelig Kulturverksteds “Lullabies from the Axis of Evil” i 2004, har hun hatt sterke bånd til selskapet og flere artister fra den norske scenen. I 2010 mottok hun Freemuse Award for sitt virke.

The Secret Ensemble (feat. Mahsa Vahdat) - Arzulanan Yakut

Solveig Slettahjell er en av Norges største jazzsangere, og har preget norsk musikk siden debuten med Slow Motion Orchestra i 1997. Hun er mottaker av Spellemannprisen, Radka Toneffs Minnepris og Buddyprisen, den høyeste utmerkelsen i norsk jazz. Slettahjell har et stort spenn som utøver, fra det intime til det kraftfulle, hvor bakgrunnen i gospel kommer til uttrykk.

Solveig Slettahjell - Come In From The Rain

Med seg har de to enestående musikere - Tord Gustavsen (flygel og elektronika) og Sjur Miljeteig (trompet og elektronika). Samarbeidet mellom de fire begynte i 2021 med «Lullaby of the sea» - en nyskrevet vuggesang av Erik Hillestad og Atabak Elyasi (tekst) og Mahsa Vahdat (melodi). Den handler om den 1 år gamle gutten Artin fra Iran som omkom sammen med familien under et forsøk på å krysse den engelske kanal i oktober 2020. Liket av gutten drev i land på Karmøy i januar 2021. Situasjonen i Iran det siste året, der særlig kvinner har engasjert seg i en kamp for endringer med utgangspunkt i drapet på Mashsa Amini i september 2022, dannet bakteppet. Det er blitt en konsertforestilling som både vil røre, engasjere, trøste og mane til samhold.

Thumbnail IMG 9989
Sjur Miljeteig
Thumbnail IMG 9990
Tord Gustavsen

Lullaby of the sea: Exile and women’s rights in Iran

Etter konsert er det en samtale med Erik Hillestad, Solveig Slettahjell og Mahsa Vahdat. Samtalen er gratis og er en del av Beyond Music-programmet under festivalen.

Lullaby of The Sea Beyond Music

Samtalen understreker viktigheten av musikk for å fremme forståelse, empati og sosial bevissthet. Kunst kan inspirere publikum til å tenke kritisk om sosiale spørsmål og koble mennesker på tvers av kulturelle og språklige barrierer.

Les mer om samtalen her!

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds 2023 large15
BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober

Starter 11.30

Oslo world news post13

Åpningskonsert

Mari Boine & Bugge Wesseltoft m/gjest Ella Marie Hætta Isaksen + utdrag fra «Vástádus Eana"

Oslo Konserthus

Mandag 30. oktober

Konsertstart 19.30

Julie Forchhammer Klimakultur

Beyond Music - Workshop

Music and climate justice

Melahuset

Tirsdag 31. oktober

Starter 14.00

KY2023 ELLA

Beyond Music - Samtale

The Rise of Indigenous Pop Culture

Melahuset

Tirsdag 31. oktober

Starter 16.30

Khalid exhibition

Beyond Music - Utstilling

Vernissage: Khartoon Deconstructed

Baba Bar Oslo

Tirsdag 31. oktober

Starter 17.00

29 Les Mamans du Congo Rrobin c Vivi What hmwk

Konsert

Les Mamans du Congo & RROBIN

Cosmopolite

Tirsdag 31. oktober

Konsertstart 18:00