Web backgrounds 6
MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa
28.
okt

Åpningskonsert!

Marisa Monte (Brasil)

Et brasiliansk ikon åpner Oslo World 2024.

Marisa Monte er en av de største brasilianske sangerne gjennom tidene – og den største i sin generasjon. Gjennom en karriere som strekker seg over 30 år, har sangeren, låtskriveren, multiinstrumentalisten og produsenten blandet samba og Música popular brasileira med pop, jazz og soul, og trollbundet publikum med sin operaskolerte sangstemme. .

Marisa de Azevedo Monte vokste opp i musikalske omgivelser i Rio de Janeiro. Faren hennes, Carlos Monte, var kultursjef ved Portela sambaskole og introduserte henne for fødebyens stolte sambatradisjon. Da hun var 18, flyttet hun til Roma for å studere opera. Der møtte hun Nelson Motta, en journalist som hadde vært en sentral skikkelse i Brasils banebrytende MPB-scene på slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet. På andre siden av jorda, endte hun opp med å oppdage at det hun virkelig elsket var moderne brasiliansk musikk.

Hun ble en sensasjon i Brasil på begynnelsen av nittitallet og fikk sitt globale gjennombrudd med andrealbumet "Verde, Anil, Amarelo, Cor de Rosa e Carvão", i 1994. I 2000 ga hun ut "Memórias, Crônicas, e Declaracões de Amor" ”, som hun fikk den første av fire Latin Grammy-priser for. Hun jobbet med storheter som Arto Lindsay, Arnaldo Antunes, Nando Reis og Carlinhos Brown, utvidet paletten sin og videreutviklet uttrykket samtidig som hun har fulgt sambaens røtter bakover i musikkhistorien. Det er blitt et drøss med vellykkede samarbeid og album siden da, både under eget navn og med den brasilianske supergruppen Tribalistas.

I 2021 ga Monte ut "Portas", hennes første studioalbum på et tiår. Den ble spilt inn i fire forskjellige land og er spekket med kreative arrangementer, minneverdige sanger, frodige produksjonsdetaljer og gamle og nye samarbeidspartnere. Platen var åpenbart laget av en artist som er på høyden – og liveopptakene som fulgte i 2023 viste hvilken uanstrengt, enestående utøver hun er.

I 2024 skal Marisa Monte opptre på Oslo World for aller første gang. Hits som «Ainda Bem», «Já sei Namorar», «Amor I Love You» og «Velha Infância» er med på repertoaret, som vil fremheve viktige øyeblikk i en lang og bemerkelsesverdig karriere. Det blir åpningskonserten for festivalen vår og vi kunne ikke ønsket oss en bedre start.

Også anbefalt

Web backgrounds 3
BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00

Momi Andreu Doz

Momi Maiga & Ibou Cissokho

Victoria Nasjonal Jazzscene

Torsdag 31. oktober

Konsertstart 18:00

Cartel

Israel Fernández

Cosmopolite

Torsdag 31. oktober

Konsertstart 19:30