Web backgrounds 4
IMG 6537
05.
nov

Matata + Klubb: Boko! Boko! - Få billetter!

  • Blå
  • Dørene: 21.00
  • Konsert: 22.00: Matata 23.00: Boko! Boko!
  • Pris: 300,- + avgift / etter konsert: 150,- i døra

Oslo-basert kenyansk gengeton-sensasjon og en klubbkveld for historiebøkene

MATATA

Gjennom en rekke med musikkvideo-hits, hånd i hånd med dance challenges på plattformer som Tiktok, har Matata etablert seg som de aller heteste artistene fra Kenya i dag. Landets varierte musikkscene dirrer av aktivitet og har et stadig større internasjonalt gjennomslag - så det bør være nokså ukontroversielt å påstå at Matata også bare kan bli større i de kommende årene.

Matata startet som et musikk- og dansekollektiv i Oslo for en håndfull år siden. Den sammensveisede gruppen består av fem medlemmer: Marcus Ojiambo, Ken Kimathi, Richie Mathu, Freddy Milanya, og Festus Mwenda. Utgangspunktet for musikken deres er den kenyanske sjangeren kjent som “gengeton”, som inkorporerer elementer fra den tradisjonelle musikkformen genge i reggaeton.

Helt fra starten av har gruppen hatt et særegent håndlag med fengende og humoristiske videoer, fylt til randen med stram koreografi og overraskende vendinger. De har truffet tidsånden med danseutfordringene sine, og videoene til låter som “Chini Chini”, “Mare Mare”, “Ruracio”, “Kata” og “Gengetone Love” er blitt virale suksesser.

Matata har kommet langt, og de har bygd seg opp på siden av tradisjonelle bransjemekanismer. De har turnert hjemlandet sitt og i 2020 ble de nominert til prisen for beste alternative gruppe under MTV Africa Music Award. De har også fått to priser under Pulse Music Video Awards, for beste gruppevideo og beste koreografi. I Norge kan vi vel si at de inntil videre har flydd under bransjeradaren - men det er saktens bare et tidsspørsmål det også. Vi er uansett svært stolte over å få besøk av dem under Oslo World 2022.

BOKO! BOKO!

0 O1 H7661

Juba, Mina og Tash LC utgjør DJ-trioen Boko! Boko!, og sammen har de skapt fest siden de ble dannet i 2015. Deres særegne b2b2b-sett har satt fyr på dansegulv i London og resten av verden med en ekstatisk blanding av klubbmusikk fra hele verden.

De har spilt på prestisjetunge steder som Tate Modern, Roundhouse og Brainchild-festivalen, og har vært vertskap for online-takeovers sammen med Beatport, NTS og Keep Hush. I 2022 er dansegulv over hele verden atter åpne og Boko! Boko! har turnékalenderen full. På Oslo World kommer de til å ta over dansegulvet etter Matatas konsert på Blå. Det vil utvilsomt bli en av de aller heteste klubbkveldene under årets festival.

Også anbefalt

Web backgrounds 3
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00