Oslo World Web backgrounds 2023 large8
Onipa Volcano 3
02.
nov

ONIPA (UK / Ghana)

Afrofuturistiske stjerneskudd fra London.

Onipa er et samarbeid mellom noen av de mest sentrale aktørene på den høyst levende, sjangerkryssende britiske musikkscenen, for øyeblikket. Bandet har sitt utgangspunkt i et samarbeid mellom to gamle venner: rapperen K.O.G. (Kweku Sackey) fra Ghana og den eklektiske produsenten Tom Excell, som også er musikalsk leder for bandet Nubiyan Twist. Når Sackey og Excell samarbeider, møtes impulser fra Ghana, London og resten av verden.

Debutalbumet We No Be Machine ble sluppet i mars 2020 på Strut Records. På albumet ble dype afro-grooves og elektronikk kombinert og formidlet i et intenst energisk uttrykk. Utgivelsen ble fulgt opp såret etter med Tapes of Utopia, en mixtape for dansegulvet, utgitt på Boomerang Records. I år slippes Off the Grid, et album hvor danserytmer fra Afrika smelter sammen med elektronisk klubbmusikk, og folklore og fortellerkunst møter rap, jazz og hip hop. Det blir sluppet på Peter Gabriels Real World Records, og på albumet samarbeider de med artister som Moonchild Sanelly, David Walters, Dele Sosimi og Theon Cross.

Live er Onipa en kvintett - K.O.G. på vokal, balafon og perkusjon, Excell på gitar, perkusjon og elektronikk, Dwayne Kilvington (Wonky Logic) på synther og MPC og Finn Booth (Nubiyan Twist) på trommer. De har de siste årene spilt store konserter på festivaler som The Great Escape, Eurosonic, Glastonbury og den virtuelle versjonen av SXSW i 2021. I høst spiller de i Norge for første gang, under årets Oslo World og hos våre venner i Tromsø World.

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds 2023 large3
Vaart Nabolag2018 Refstad Lars Opstad 314 1

VårtNabolag på Ringsaker mottakssenter

Ringsaker mottakssenter

Søndag 11. juni

Starter 13.00

Oslo world news post14

Kulturytring 2023 Seminar

Musikk og aktivisme: Om samfunnet ikke endrer seg, vil musikken endre samfunnet. Vol. 1

Union Scene

Mandag 19. juni

Starter 13:30

Oslo world news post10

Oslo Pride

Oslo World & Skeiv verden på Pride

Oslo Pride Park

Fredag 30. juni

Starter 15:00

Por Fernando Young 1 fernandoyoung

Caetano Veloso - "Meu Coco Tour"

Oslo Konserthus

Søndag 01. oktober

Konsertstart 19.30

BVD19 1

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober

Starter 12.00

BVD19 1

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 22. oktober

Starter 12.00