Web backgrounds 1
Onipa Volcano 3
02.
nov

Konsert

ONIPA (UK / Ghana)

Afrofuturistiske stjerneskudd fra London.

Onipa er et samarbeid mellom noen av de mest sentrale aktørene på den høyst levende, sjangerkryssende britiske musikkscenen, for øyeblikket. Bandet har sitt utgangspunkt i et samarbeid mellom to gamle venner: rapperen K.O.G. (Kweku Sackey) fra Ghana og den eklektiske produsenten Tom Excell, som også er musikalsk leder for bandet Nubiyan Twist. Når Sackey og Excell samarbeider, møtes impulser fra Ghana, London og resten av verden.

Debutalbumet We No Be Machine ble sluppet i mars 2020 på Strut Records. På albumet ble dype afro-grooves og elektronikk kombinert og formidlet i et intenst energisk uttrykk. Utgivelsen ble fulgt opp såret etter med Tapes of Utopia, en mixtape for dansegulvet, utgitt på Boomerang Records. I år slippes Off the Grid, et album hvor danserytmer fra Afrika smelter sammen med elektronisk klubbmusikk, og folklore og fortellerkunst møter rap, jazz og hip hop. Det blir sluppet på Peter Gabriels Real World Records, og på albumet samarbeider de med artister som Moonchild Sanelly, David Walters, Dele Sosimi og Theon Cross.

Onipa - Danger på SXSW Online 2021

Live er Onipa en kvintett - K.O.G. på vokal, balafon og perkusjon, Excell på gitar, perkusjon og elektronikk, Dwayne Kilvington (Wonky Logic) på synther og MPC og Finn Booth (Nubiyan Twist) på trommer. De har de siste årene spilt store konserter på festivaler som The Great Escape, Eurosonic, Glastonbury og den virtuelle versjonen av SXSW i 2021. I høst spiller de i Norge for første gang, under årets Oslo World og hos våre venner i Tromsø World.

Også anbefalt

Web backgrounds 7
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte - Få billetter igjen!

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00