Web backgrounds 6
Oslo World Facebook Event Pride
28.
jun

Oslo World på Oslo Pride

Bli med når Oslo World presenterer en egen scene under Oslo Pride, med opptredener fra Desire Marea, Bashar Murad og Tunisianlvr. 
 

SPILLETIDER:

17.00: TUNISIANLVR

19.00: BASHAR MURAD

21.00: DESIRE MAREA

DESIRE MAREA

Den tverrfaglige kunstneren Desire Marea fra Kwazulu-Natal i Sør-Afrika, har det siste tiåret etablert seg som en sterk kreativ kraft. De turnerte verden rundt i flere år med FAKA, et sørafrikansk skeivt kollektiv som de grunnla sammen med artisten Fela Gucci. Siden har Desire begitt seg ut på en individuell reise forankret i helbredelse. Desire har utdannet seg til å bli sangoma, Nguni-folkets tradisjonelle helbrederrolle.

Mareas selvtitulerte solodebut fra 2020 dro veksler på flere elektroniske sjangere, og var en introspektiv utforskning av moderne kjærlighet og tap. Deres andre album On the Romance of Being fordyper seg i musikkens sosiale og helbredende kvaliteter. Det er spilt inn live med et ensemble på tretten musikere. Bandet rommet noen av de mest fremtredende musikerne i Sør-Afrikas eksperimentelle musikkmiljøer, som beveget seg uanstrengt gjennom post-gospel, spirituell jazz og den tradisjonelle musikken til Nguni- og Ndau-folket. Desire spilte på Oslo World i 2023 - og det er en glede å kunne introdusere dem til årets Pride-publikum!

BASHAR MURAD

Bashar Murad er en palestinsk popartist, singer/songwriter og filmskaper som lager musikk rotfestet i en palestinsk virkelighet. Musikken hans utfordrer stereotypier og fremhever sosiale problemer som palestinsk ungdom står overfor, livet under okkupasjonen og ikke minst innenfor patriarkalske omgivelser. Enten han opptrer i brudekjole eller synger om kjønnsmangfold, tar Bashar alltid risiko og utvider kritisk tenkning. Singelen hans "Klefi/Samed" var et samarbeid med det islandske industrial punk-bandet Hatari, som fikk oppmerksomhet da de brettet ut skjerf med det palestinske flagget under Eurovision-finalen i 2019 i Tel Aviv.

Hans siste utgivelse er EP’en "Nafas". Kort tid etter slippet, konkurrerte Bashar i den islandske Eurovision-finalen, hvor han fremførte "Wild West", produsert av den islandske artisten og samarbeidspartneren Einar Stefan. Bashars deltakelse vakte internasjonal medieoppmerksomhet, og han havnet til slutt på andreplass i finalen. Mer musikk er på vei og vi gleder oss til å ønske Bashar velkommen til Oslo Pride! 

TUNISIANLVR

Den Oslo-baserte DJ-en og artisten Tunisianlvr er opprinnelig fra Tunisia, og henter inspirasjon fra en verden av rytmisk og dynamisk musikk. Med lidenskap for House-sjangeren, utforsker hun en rekke undersjangre, inkludert Afro Tech, Afro House, Amapiano, Deep House, Tech House, Kwaito, Kuduro og Arabisk Folk.

Også anbefalt

Web backgrounds 5
BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte - Få billetter igjen!

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00

Main 2 by JOHN N ADAMS III

Pres: All Things Live & Parkteatret

Infinity Song

Parkteatret

Onsdag 30. oktober

Konsertstart 19.00