FACEBOOK EVENT UNG konferanse2
30.
okt

Oslo World UNG - seminardag!

9.30: Dørene åpner
10.00 - 12.15: Seminar

Under årets festival skal Oslo Worlds unge råd arrangere en seminardag med faglig innhold, linket opp til årets tema solidaritet. Under veiledning av Samsaya Sharma har de satt sammen et program og invitert fire unge stemmer til å fortelle om seg selv, og hvordan de bruker ytringsfriheten sin til å ta plass i det offentlige rom, under fanen "Emerging Voices". Foredragene kommer til å kretse rundt temaene rasisme og antirasisme, LGBTQI, mental helse blant minoriteter, klimakampen Black lives matter og adopsjon.

Målet er å inspirere, engasjere, og motivere dagens ungdom, og gi de oppmøtte «food for thought», som de kan ta med seg inn i hverdagen.

Priyangika Samanthie, Muna Jibril, Juweria Hassan og Iselin Shumba vil fortelle om seg selv og sin aktivisme. Deretter følger en interaktiv del av seminaret, moderert av rådet, der publikum kan stille spørsmål til paneldeltakerne via kahoot.

UN Gseminar Priyangika
Priyankika Samanthie

Priyankika Samanthie er skribent, aktivist og filantrop. I hverdagen jobber hun med å skape kunnskap rundt tema utenlandsadopsjon, og knytte den tematikken opp til kolonialisme og svart historie. De siste 15 årene har hun bistått i over 250 gjenforeningsaker og studert strukturen i utenlandsadopsjon. Hun ønsker å utfordre solskinnshistoriene, skape interesse for å avkolonisering av satte tankesett, og bidra til kildekritikk av vestlig statistikk.

UN Gseminar Muna
Muna Jibril

Muna Jibril er fra Oslo. Hun studerer Midtøsten-studier ved Universitetet i Oslo og har fra tidligere en grad i Allmenn litteraturvitenskap. Jibril jobber som frilansskribent, og skriver blant annet fast i Klassekampen. Hun sitter også som redaksjonsmedlem i det feministiske tidsskriftet Fett og tidsskriftets nye podcast, Fett Nok.

UN Gseminar Juweria
Juweria Hassan

Juweria Hassan har en master i barnevern og jobber med rusforebyggende tiltak rettet mot ungdommer og skoler i Oslo. Hun er dessuten grunnleggeren av den frivillige organisasjonen Generasjon til Generasjon (GTG), som er et årlig oppfølgingsprogram for ungdom. Målet med programmet er å danne relasjoner til ungdommene, styrke deres utdanningsmuligheter, synliggjøre ungdom som rollemodeller og skape tilhørighet.

Db58eff2 93f9 48fd 895d 211ea28aaf97
Iselin Shumba

Iselin Shumba er skuespiller og samfunnsdebattant. Hun har gjort seg særlig bemerket med ukentlige klimaprotester utenfor Stortinget og stort engasjement i forbindelse med Black Lives Matter-bevegelsen. Hun er oppvokst i Kristiansand og er utdannet ved skuespillerlinjen til Kunsthøgskolen i Oslo 2008-2012 og ved The Michael Chekhov Institute i New York i 2013. Hun har hatt en rekke roller ved norske teatre og i tv-serier og er en aktiv skribent.

Også anbefalt

Fisk
9 V0 A0880m

Opening Concert

Solidaritetskonsert for Beirut

Rockefeller Music Hall

Tirsdag 27. oktober

Konsertstart 20:00

Utsolgt

SEMINAR Utopisk Manifest Oslo World2019 Lars Opstad 003

Virtual Workshop

Utopian Manifesto

Sentralen

Onsdag 28. oktober

Starter 13:30

Hkeem2047

Låta som forandret verden m/ Hkeem

Nobels Fredssenter

Onsdag 28. oktober

Konsertstart 19:00

My Post 401

KNUT REIERSRUD BAND & SIDIKI CAMARA TRIO

Cosmopolite

Onsdag 28. oktober

Konsertstart 20:00

10 28 Moe Chakiri HELL YEAH

Forestilling

NOSIZWE - Mor av en nasjon

Riksscenen

Onsdag 28. oktober

Konsertstart 21:00

Utsolgt

IMG 3924 Facetune 13 11 2019 19 05 20

Unge Beirut + Raw B

Kulturhuset

Onsdag 28. oktober

Konsertstart 22:00