Oslo World Web backgrounds 2023 large4
FACEBOOK EVENT UNG konferanse2
30.
okt

Oslo World UNG - seminardag!

9.30: Dørene åpner
10.00 - 12.15: Seminar

Under årets festival skal Oslo Worlds unge råd arrangere en seminardag med faglig innhold, linket opp til årets tema solidaritet. Under veiledning av Samsaya Sharma har de satt sammen et program og invitert fire unge stemmer til å fortelle om seg selv, og hvordan de bruker ytringsfriheten sin til å ta plass i det offentlige rom, under fanen "Emerging Voices". Foredragene kommer til å kretse rundt temaene rasisme og antirasisme, LGBTQI, mental helse blant minoriteter, klimakampen Black lives matter og adopsjon.

Målet er å inspirere, engasjere, og motivere dagens ungdom, og gi de oppmøtte «food for thought», som de kan ta med seg inn i hverdagen.

Priyangika Samanthie, Muna Jibril, Juweria Hassan og Iselin Shumba vil fortelle om seg selv og sin aktivisme. Deretter følger en interaktiv del av seminaret, moderert av rådet, der publikum kan stille spørsmål til paneldeltakerne via kahoot.

UN Gseminar Priyangika
Priyankika Samanthie

Priyankika Samanthie er skribent, aktivist og filantrop. I hverdagen jobber hun med å skape kunnskap rundt tema utenlandsadopsjon, og knytte den tematikken opp til kolonialisme og svart historie. De siste 15 årene har hun bistått i over 250 gjenforeningsaker og studert strukturen i utenlandsadopsjon. Hun ønsker å utfordre solskinnshistoriene, skape interesse for å avkolonisering av satte tankesett, og bidra til kildekritikk av vestlig statistikk.

UN Gseminar Muna
Muna Jibril

Muna Jibril er fra Oslo. Hun studerer Midtøsten-studier ved Universitetet i Oslo og har fra tidligere en grad i Allmenn litteraturvitenskap. Jibril jobber som frilansskribent, og skriver blant annet fast i Klassekampen. Hun sitter også som redaksjonsmedlem i det feministiske tidsskriftet Fett og tidsskriftets nye podcast, Fett Nok.

UN Gseminar Juweria
Juweria Hassan

Juweria Hassan har en master i barnevern og jobber med rusforebyggende tiltak rettet mot ungdommer og skoler i Oslo. Hun er dessuten grunnleggeren av den frivillige organisasjonen Generasjon til Generasjon (GTG), som er et årlig oppfølgingsprogram for ungdom. Målet med programmet er å danne relasjoner til ungdommene, styrke deres utdanningsmuligheter, synliggjøre ungdom som rollemodeller og skape tilhørighet.

Iselin Shumba
Iselin Shumba

Iselin Shumba er skuespiller og samfunnsdebattant. Hun har gjort seg særlig bemerket med ukentlige klimaprotester utenfor Stortinget og stort engasjement i forbindelse med Black Lives Matter-bevegelsen. Hun er oppvokst i Kristiansand og er utdannet ved skuespillerlinjen til Kunsthøgskolen i Oslo 2008-2012 og ved The Michael Chekhov Institute i New York i 2013. Hun har hatt en rekke roller ved norske teatre og i tv-serier og er en aktiv skribent.

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds 2023 large4
Vaart Nabolag2018 Refstad Lars Opstad 314 1

VårtNabolag på Ringsaker mottakssenter

Ringsaker mottakssenter

Søndag 11. juni

Starter 13.00

Oslo world news post14

Kulturytring 2023 Seminar

Musikk og aktivisme: Om samfunnet ikke endrer seg, vil musikken endre samfunnet. Vol. 1

Union Scene

Mandag 19. juni

Starter 13:30

Oslo world news post10

Oslo Pride

Oslo World & Skeiv verden på Pride

Oslo Pride Park

Fredag 30. juni

Starter 15:00

Por Fernando Young 1 fernandoyoung

Caetano Veloso - "Meu Coco Tour"

Oslo Konserthus

Søndag 01. oktober

Konsertstart 19.30

BVD19 1

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober

Starter 12.00

BVD19 1

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 22. oktober

Starter 12.00