Oslo World Web backgrounds 2023 large11
Oslo World vorspiel Jazz Nytt Banner

Med: Alyona Alyona, Tone Østerdal, Erlend Mokkelbost & Dana Jdid

Jazznytts Oslo World-vors

Sammen med Norske konsertarrangører og Jazznytt inviterer vi til vorspiel på Internasjonalen, med Alyona Alyona, Tone Østerdal, Erlend Mokkelbost & Dana Jdid.

Før konsertene starter på torsdag og fredag inviterer Jazznytt til oppvarming på Internasjonalen, der de snakker med konsertaktuelle artister og diskuterer temaer i tilknytning til programmet. Først vil det være et intervju med en internasjonal artist på engelsk, før Jazznytts ukentlige fredagsblogg Now’s The Time lager kro på norsk.

Fredagsvorset, som er en del av Oslo Worlds fagdag, gjøres i samarbeid med Norske konsertarrangører, som også byr på en liten snack til publikum. Sjefen selv, Tone Østerdal, er en av de fredagsjazzbloggen Now's The Time snakket oftest med i 2020. Denne fredagen møter Tone redaksjonen endelig i levende live. Vi snakker om gamle frustrasjoner og nye utfordringer.

Rob Young er redaktør i Jazznytt, han er medvirkende redaktør og tidligere sjefsredaktør i The Wire og har skrevet en rekke kritikerroste bøker, blant annet Electric Eden om britisk folk, All Gates Open: The Story of Can, og The Magic Box, som utforsker britisk TV fra 50 til 80-tallet. Under festivalen vil Rob gjøre engelskspråklige intervjuer med de internasjonale artistene på programmet.

Now’s The Time - NTT blant venner - er Jazznytts ukentlige fredagmusikksavis i bloggform. Hver uke utforsker Audun Vinger og Filip Roshauw det som rører seg ute i verden og på den hjemlige scenen. Gjennom intervjuer, essays, anmeldelser og annet stoff leter de etter jazzens kjerne, men de bader også i alt det som omkranser den, enten det er folkemusikk fra hele verden, pop, samtidsmusikk, billedkunst, litteratur eller tungrock. Under Oslo World vil NTTs festivalkro diskutere temaer i tilknytning til programmet og snakke med musikere og aktører fra Oslos varierte musikkscene.

I samarbeid med Norske konsertarrangører og Jazznytt.

Spilledatoer

Oslo World Web backgrounds 2023 large10

torsdag 04. november

17.00 - Internasjonalen

Pris: Free

fredag 05. november

17.00 - Internasjonalen

Pris: Free